Hot News
Nebunie. În Franța se vorbește despre previziunile lui Merkel și Sarkozy privind Ucraina
22/03
Șoigu a fost informat că a început producția în serie a bombelor aeriene FAB-3000
22/03

Peskov: Dacă vor fi trimiși militari în Ucraina, vor exista consecințe

Dmitri Peskov/ Foto: topwar.mirtesen.ru

Consecințele trimiterii de contingente militare străine în Ucraina ar putea fi ireparabile, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.

„Totuși, este nevoie de informație exactă. Din câte înțeleg eu, deocamdată nu există nimic precis în acest sens. În orice caz, noi am spus în repetate rânduri că trimiterea de contingente militare străine în Ucraina este sortită unor consecințe negative până la ireparabile”, a subliniat reprezentantul Kremlinului.

A fost comentariul formulat de Peskov la declarația deputatului Radei Supreme a Ucrainei, Aleksei Gociarenko, potrivit căruia Franța ar analiza posibilitatea trimiterii unei misiuni în regiunile ucrainene de la granița cu Belarus, pentru a elibera unitățile armatei ucrainene aflate acolo.

În ajun, Kremlinul constatase consecvența de care dă dovadă președintele Franței, Emmanuel Macron în declarațiile sale privind posibila trimitere a unui contingent miltiar în Ucraina.

După cum a spus liderul francez în februarie, Parisul va face totul pentru a împiedica Rusia „să câștige acest război”. La conferința dedicată ajutorului pentru Kiev, el a ridicat problema trimiterii de militari europeni în zona de conflict, dar nu a fost susținut nici de liderii altor state, nici de opoziție.

Potrivit cotidianului Le Monde, autoritățile franceze au început să analizeze chestiunea trimiterii de miltiari în Ucraina încă din vara anului trecut. După cum afirmă jurnaliștii, în februarie, Macron a declarat, într-un cerc restrâns, că ”în acest an”, el ”va fi nevoit să trimită tineri în Odessa”.

În acest context, directorul SVR, Serghei Narîșkin, a anunțat că Franța pregătește un contingent pentru a fi trimis în zona de conflict, într-o primă etapă urmând să plece aproximativ două mii de militari.

În recentul interviu acordat jurnalistului Dmitri Kiselev, președintele Vladimir Putin a precizat că introducerea unui contingent european în Ucraina nu va schimba în niciun fel situația de pe câmpul de luptă și va duce doar la consecințe îngrozitoare pentru Kiev. Ca răspuns la vorbele lui Macron, conform căruia Franța nu are linii roșii, Putin a spus că nici Rusia nu va avea restricții în raport cu statele care au o astfel de abordare.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Lui Macron i-au luat-o hormonii razna și e foarte agitat. Nu-și dă seama ce vorbește. Dacă vrea să trimită militari în Ucraina, să trimită. Doar că trebuie să știe că Rusia nu va privi această provocare cu indulgență. Rusia a fost prea tolerantă, sperând că liderii iresponsabili din Occident și din SUA își vor reveni. Și răbdarea are o limită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875041