Hot News
Colonelul Douglas Mcgregor, declarație despre atacul de la Crocus
24/03
Membrii IS nu ucid pentru bani și nu se predau: Un militar american în retragere, despre atacul terorist de la Moscova
24/03

Vladimir Putin s-a adresat rușilor după atacul terorist de la Crocus City Hall

Președintele Rusiei, Vladimir Putin/ Foto: kremlin.ru

Stimați cetățeni ai Rusiei!

Mă adresez vouă în legătură cu actul terorist sângeros, barbar, ale cărui victime au căzut zeci de oameni pașnici, oameni absolut nevinovați – compatrioții noștri, inclusiv copii, adolescenți și femei. Medicii luptă acum pentru viața celor care au avut de suferit, a celor care sunt în stare gravă. Sunt convins că vor face tot ce este posibil și chiar imposibil pentru a salva viața și sănătatea tuturor răniților. Cuvinte deosebite de mulțumire pentru echipajele de pe ambulanțe și aviație sanitară, pentru forțele unităților speciale, pentru pompieri, pentru echipele de intervenție care au făcut totul pentru a păstra viața oamenilor, pentru a-i scoate din flăcări din mijlocul fumului, pentru a evita pierderi și mai mari.

Nu pot să-i trec cu vederea pe oamenii simpli, care din primele minute după tragedie nu au rămas indiferenți, impasibili, dând o mână de ajutor medicilor și angajaților serviciilor speciale, transportând victime la spitale.

Ajutorul necesar va fi oferit tuturor femiliilor în viața cărora s-a produs o nenorocire cumplită, răniților și victimelor. Exprim profunde și sincere condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut rude și aproapiați. Alături de voi plânge o țară întreagă, întregul nostru popor. Declar ziua de 24 martie zi de doliu național.

La Moscova și Regiunea Moscova, în toate regiunile țării au fost introduse măsuri suplimentare de natură antiteroristă și anti-diversiune. Esențial în acest moment este să nu permitem celor aflați în spatele acestei băi de sânge că comită o nouă crimă.

În ceea ce privește investigarea acestei infracțiuni și rezultatele acțiunilor operaționale de căutare, în momentul de față se pot spune următoarele. Toți cei patru executanți direcți ai atacului terorist, toți cei care au tras, care au ucis oameni, au fost găsiți și reținuți. Ei au încercat să fugă și să se deplaseze în direcția Ucrainei, unde, potrivit informațiilor premilinare, partea ucraineană pregătise pentru ei o fereastră pentru a trece granița de stat. Au fost reținute în total 11 persoane. Serviciul federal de securitate al Rusiei, alte organe de aplicare a legii lucrează la identificarea, la dezvăluirea întregii baze de complici a teroriștilor: pe cei care le-au asigurat transportul, care le-au trasat căile de evacuare de la locul crimei, care au pregătit locurile unde au fost depuse, unde au fost ascunse armele și muniția.

Repet: organele de anchetă și de aplicare a legii fac totul pentru a stabili toate detaliile crimei. Dar este deja evident că ne-am confruntat nu doar cu un atac terorist cinic, minuțios planfiicat, ci cu un masacru al oamenilor pașnici, lipsiți de apărare. Cu sânge rece și cu intenții vădite, criminalii au venit tocmai pentru a ucide, pentru a trage direct în cetățeni noștri, în copiii noștri. Precum naziștii care, prin masacrele comise în teritoriile ocupate, se gândeau că pun la cale o execuție demonstrativă, o acțiune sângeroasă de înspăimânatare.

Toți executanții, organizatorii și toți cei care au comandat această crimă vor primi pedepse corecte și inevitabile. Indiferent de cine ar fi ei, de cine i-a trimis. Repet: îi vom identifica și arăta pe fiecare dintre cei aflați în spatele terotiriștilor, care au pregătit această atrocitate, acest atac asupra Rusiei, asupra poporului nostru.

Știm ce înseamnă amenințarea teroristă. Mizăm în cazul de față pe cooperarea cu toate statele care împărtășesc la modul sincer durerea noastră și care sunt gata prin fapte să unească în mod real eforturile în lupta cu un dușman comun, terorismul internațional, cu toate manifestările lui.

Pe teroriştii, criminalii, pe neoamenii care nu au și nu pot avea naționalitate, îi așteaptă o singură soartă de neinvidiat – pedeapsă și uitare. Nu există viitor pentru ei. Datoria noastră comună este acum să fim împreună – tovarășii noștri de luptă de pe front, toți cetățenii țării -, într-o singură formație. Cred că așa va fi, pentru că nimeni și nimic nu ne poate zdruncina unitatea și voința, determinarea și curajul nostru, forța poporului unit al Rusiei. Nimeni nu va putea semăna semințele otrăvitoare ale discordiei, panică și destrămare în societatea noastră multietnică.

Rusia a trecut în repetate rânduri prin încercări dificile, uneori insuportabile, dar a devenit și mai puternică. Așa va fi și acum.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Regret că Rusia, poporul rus și președintele Putin sunt nevoiți să treacă prin aceste momente dificile. Este greu pentru Vladimir Putin, pentru că știe că victoria lui în alegeri i-a determinat pe psihopații ăștia să recurgă la acte de terorism. Nenorociții au dorit să umbrească acest succes în alegeri și să-și bată joc de dorința atâtor milioane de ruși. Au vrut să schimbe bucuria în durere. Doar că acest lucru nu face decât să întărească și mai mult poporul rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114