Hot News
Oriunde pui degetul, dai de americani și britanici
27/03
Polonia anunță moartea neașteptată a generalului Adam Marczak
27/03

„Noi am reacționat”: Șeful FSB a confirmat că SUA au avertizat Rusia cu privire la atacul terorist

Aleksandr Bortikov/ Foto: rbc.ru

Directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Aleksandr Bortnikov a răspuns jurnaliștilor la întrebări referitoare la atacul terorist de la centrul comerical Crocus City Hall, la conferința de presă organizată după ședința Colegiului Procuraturii Generale a Rusiei, la care a participat și președintele Vladimir Putin, scrie Gazeta.ru.

Potrivit directorului FSB, cel care a comandat atacul terorist de la Crocus nu a fost încă stabilit, dar datele prelucrate indică implicarea în tragedie a SUA, Marii Britanii și Ucrainei.

În privința autorilor atacului de la Crocus, șeful FSB a declarat că ”există un substrat politic, iar islamiştii nu puteau pregăti singuri o astfel de acţiune. Au fost ajutați, firește. Și vedem, în primul rând, amprenta ucraineană”, a adăugat Bortnikov, amintind că, pe acest aspect, președintele Putin a dat indicații corespunzătoare.

Pe de altă parte, el a menționat că oamenii legii lucrează cu toate persoanele reținute în dosarul privind atacul de la Crocus, dar că vor fi mai mulți complici teroristi identificați.

„Înțelegem și îi vedem pe cei care au organizat acest proces, care a recrutat și a stabilit sarcini concrete”, a adăugat Bortnikov, precizând că FSB va analiza în continuare informații ce pot demonstra dacă Ucraina a participat cu adevărat la atacul terorist de la Crocus. Deocamdată, a menționat el, există toate motivele să credem că așa s-au și petrecut lucrurile, „deoarece chiar bandiții intenționau să fugă pe teritoriul Ucrainei”.

Bortnikov a comentat, totodată, informațiile conform cărora Statele Unite au transmis Rusiei date privind pregătirea unui atac terorist. Potrivit spuselor sale, informația primită de la americani a avut un caracter general legat de pregătirea unor atacuri teroriste în locuri aglomerate. Iar serviciile speciale au reacționat la această infromație, a precizat Bortnikov.

Șeful FBS a ținut să sublinieze că informația transmisă de americani se referea la un atac anterior care ar fi trebuit să aibă loc în ajunul sau pe perioada alegerilor prezidențiale. Dar ceea ce s-a întâmplat la Crocus a fost ”un atac ulterior”.

Potrivit lui Bortnikov, amenințarea teroristă în Rusia se menține.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cel care a comandat atacul terorist este știut, doar că sunt necesare dovezi serioase pentru a-l acuza direct. Informațiile pe care le-a transmis Ambasada SUA pe site-ul lor în data de 7 martie, privind un posibil atac terorist în următoarele 48 de ore, au fost generale și au avertizat cetățenii americani de a evita concertele și locurile aglomerate. Ambasada a știut mai multe. Spun asta pentru că în intervalul celor 48 de ore era programat un concert al cântărețului Shaman, în 9 martie la Crocus. Însă concertele acestui artist sunt bine păzite, așa că un atac terorist era mai greu de executat. Ținta inițială a atentatului a fost acest concert din 9 martie, pe baza căreia Ambasada a lansat avertismentul. Aici ar fi fost mai mulți spectatori și implicit mai multe victime, Shaman fiind foarte apreciat de ruși, mai ales după lansarea cântecului ,,Ya russkiy”. Astfel că atacul terorist a fost amânat pentru o ocazie mai favorabilă, când putea fi dus la îndeplinire cu succes. Ocazia s-a ivit în 22 martie. Acum, eu întreb: dacă SUA erau sigure de un atentat terorist, atunci cum să nu fie considerate principalul suspect în organizarea lui? Este logic, nu? Statul Islamic și ISIS sunt doar praf în ochi. SUA, Marea Britanie și Ucraina sunt vinovate de moartea celor de la Crocus. Capul răutăților: SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079