Hot News
Consiliul Federației insistă în privința unui tribunal împotriva autorităților ucrainene
23/04
Șoigu: De la începutul operațiunii speciale, armata Ucrainei a pierdut jumătate de milion de militari
24/04

Opozanții moldoveni, suspectați de trădare după vizita la Moscova

Foto: RIA Novosti

Procurorul general interimar al Republicii Moldova, Ion Munteanu, a declarat că vede semne de înaltă trădare în crearea Blocului de opoziție „Victoria”, relatează Gazta.ru.

Citat de Ziarul de Gardă, Munteanu a subliniat că atât Procuratura, cât și organele de urmărire penală și organele de securitate ale statului urmăresc toate acțiunile care au loc în legătură cu activitățile politicienilor moldoveni la Moscova și, la timpul potrivit, fiecare acțiune va fi calificată.

”Se examinează și componenta de infracțiune „trădare de patrie” în raport cu evenimentele la care asistăm cu toții”, a spus procurorul general interimar al Republicii Moldova.

Pe aeroportul din Chișinău au fost reținuți participanții la Congresul opoziției din Moldova, care a avut loc la Moscova pe 21 aprilie. Oamenilor nu li s-a permis intrarea în țară, din cauza, chipurile, a unei defecțiuni tehnice. Potrivit lui Tauber, pasagerii zborului de la Moscova au fost ținuți pe aeroport aproximativ trei ore. Unora li s-a făcut rău și au avut nevoie de ajutorul medicilor. În plus, angajații Serviciului de Informații și Securitate din Moldova au interogat-o pe șefa partidului ”Renașterea”, Natalia Paraska. Ea a fost amenințată cu dosar penal pentru că a vizitat Rusia.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Principiul lui Ion Munteanu, după care sunt judecați oamenii este cumva acesta: ,,Cine nu este cu noi, este împotriva noastră?” În cazul ăsta înseamnă că este bolșevic și urmează să-i deporteze sau să-i extermine. Că așa pățeau adversarii lor. Pe cei care merg în Rusia îi consideră trădători de țară? Urmează să-i numească trădători și pe cei care-l citesc pe Dostoievski sau Tolstoi sau îl ascultă pe Ceaikovski. Vai de capul lui! Mai sunt mulți ca el în lumea asta? Cum de se înmulțesc atât de repede, prin polenizare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2849811