Hot News
Zaharova, despre declarația lui Tusk: A confirmat războiul hibrid dus împotriva Rusiei
10/05
Învestirea președintelui Rusiei: Jurnaliștii chinezi, surprinși de comportamentul ambasadorului Franței
10/05

Putin i-a mulțumit președintelui Laosului pentru tancurile T-34

Președintele Laosului, Thongloun Sisoulith/ Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că este recunoscător omologului său din Laos, Thongloun Sisoulith, pentru că a predat Rusiei tancurile T-34, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Kremlinului, scrie Gazeta.ru.

După cum a subliniat liderul rus, aceste mașini de luptă reprezintă un simbol al Victoriei. Este vorba despre 30 de tancuri T-34-85, livrate de URSS pentru nevoile armatei laotiene. Ele au fost înapoiate Rusiei în 2019.

La Parada Victoriei din Piața Rășie, trecerea echipamentelor a fost deschisă în mod tradițional de tancul T-34, care este considerat unul dintre principalele simboluri ale Victoriei asupra Germaniei fasciste/ Foto: mk.ru

„Desigur, pentru a le arăta cetățenilor, este foarte important pentru munca de educare a tinerei generații. Mulțumesc foarte mult”, a spus liderul rus la întâlnirea avută cu Sisoulith la Kremlin.

El i-a mulțumit, de asemenea, președintelui Laosului pentru că sprjină predarea limbii ruse în țara sa.

Potrivit liderului de la Kremlin, cooperarea dintre Federația Rusă și Laos în domeniul apărării și securității se dezvoltă, ambele țări întreținând, de asemenea, legături științifice și umanitare. În plus, în 2023 s-a înregistrat o creștere a cooperării comerciale și economice dintre cele două state, schimburile comerciale marcând un salt de 12%, a spus el.

Președintele Federației Ruse a atras atenția și asupra faptului că deținătorii de carduri ”Mir” au posibilitatea de a le folosi în Laos. Acest lucru va contribui la creșterea fluxurilor de turiști din Rusia către această țară, a adăugat el.

Thongloun Sisoulith s-a aflat printre invitații străini de onoare la Parada Victoriei de la Moscova.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Președintele Laosului a ales partea cea bună a baricadei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2859373