Hot News
Ambasadorul Rusiei: SUA fac rău propriei economii interzicând importul de uraniu rusesc
15/05
Fost deputat ucrainean: Cine a pregătit echipa de acoperipe pentru exploziile de la ”Nord Stream”
15/05

Nikolai Patrușev și Aleksei Diumin, numiți asistenți ai președintelui Rusiei

Aleksei Diumin (stânga) și Nikolai Patrușev/ Foto: crimea-news.com

Fostul director al FSB și fost secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev a fost numit asistent al președintelui Rusiei. A primit funcție de asistent prezidențial și Aleksei Diumin, care până acum a condus Regiunea Tula, scrie Meduza.

Printre alții, asistenți ai președintelui au fost numiți fostul ministru al Educației, Andrei Fursenko, și fostul șef al Ministerului Culturii, Vladimir Medinski.

De asemenea, au fost anunțate numiri în Administrația Prezidențială a Rusiei. Maksim Oreșkin, care anterior a fost asistentul lui Putin, a devenit șef adjunct al administrației. Funcția de șef al administrației prezidențiale a fost ocupat, din nou, de Anton Vaino.

Secretarul de presă al președintelui, Dmitri Peskov, a precizat jurnaliștilor de ce domenii de activitate se vor ocupa noii asistenți prezidențiali și alți membri ai administrației. Astfel, lui Nikolai Patrușev i-au fost încredințate construcțiile navale, Aleksei Diumin a primit industria de apărare, sport și Consiliul de Stat, Vladimir Medinski – istoria și cultură, Maksm Oreșkin – economia și transporturile.

Nikolai Patrușev a condus FSB în 1999-2008, după care a fost secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei timp de 16 ani. Vladimir Putin l-a demis în mai 2024, după ce a preluat funcția de președinte pentru a cincea oară. Patrușev a fost înlocuit de Serghei Şoigu, pe care Putin l-a demis din funcţia de ministru al Apărării.

Fiul lui Nikolai Patrușev, Dmitri Patrușev (fostul ministru de agricultură), a devenit viceprim-ministru al guvernului rus după învestirea lui Putin.

Aleksei Diumin a servit în Serviciul de securitate prezidențial. Din 2016, el a fost guvernator al Regiunii Tula. Sursele publicației Meduza au declarat că Diumin l-a susținu informal pe fondatorul Companiei militare private ”Wagner”, Evgeni Prigojin, în conflictul său cu ministerul rus al Apărării. Despre legăturile dintre Diumin și Prigojin au mai scris jurnaliştii de la The Insider. Potrivit zvonurilor, în timpul revoltei grupului ”Wagner”, Diumin a negociat cu Prigojin, dar această informație nu a fost confirmată.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Da, despre numirea lui Nikolai Patrușev am scris ieri și s-a adeverit. Ambilor consilieri prezidențiali le doresc succes în noua funcție și să-l sprijine necondiționat pe Vladimir Putin. Deasupra Moscovei și a Rusiei este Kremlinul, iar deasupra Kremlinului nu este decât cerul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2904233