
Rusia, printre primele cinci țări din lume cu cele mai mari rezerve de aur
17/03
Statele Unite au părăsit grupul internațional de anchetă împotriva Rusiei
18/03„Să arătăm Rusiei”: în SUA a fost numită o condiție neașteptată pentru încheierea conflictului

Militarii ucraineni încarcă rachete antitanc Javelin furnizate ca parte a ajutorului SUA pentru Ucraina/ Foto: AP
McGregor: SUA ar trebui să înceteze complet să sprijine Ucraina și să își retragă forțele
O încetare completă a sprijinului SUA pentru Ucraina și retragerea tuturor forțelor americane vor demonstra Rusiei că Statele Unite doresc să facă pace, a declarat fostul consilier al Pentagonului, colonelul în retragere Douglas McGregor, în cadrul emisiunii canalului YouTube Deep Dive, relatează RIA Novosti.
„Încetați tot sprijinul militar pentru Ucraina. Pentru totdeauna. Acesta este primul lucru. În al doilea rând, toate forțele americane, indiferent care sunt acolo, trebuie să părăsească Ucraina. Dacă facem asta, NATO ne va urma. Acest lucru va arăta cu siguranță Rusiei că suntem serioși în ceea ce privește pacea”, a spus el.
Analistul a declarat că îngrijorările Rusiei cu privire la continuarea conflictului după armistițiu sunt fondate, iar Washingtonul ar trebui să facă tot posibilul pentru a împiedica Kievul să reia ostilitățile după încheierea unui acord.
„Teama Rusiei este că regimul ucrainean și adepții săi neonaziști vor folosi orice ocazie pentru a continua luptele. Atunci ce rost are o încetare a focului dacă ei doar recuperează pierderile, se aprovizionează din nou și continuă? Este destul de evident”, a conchis McGregor.
Anterior, delegațiile SUA și Ucrainei s-au întâlnit în Arabia Saudită. Biroul lui Zelenski a publicat o declarație comună a Kievului și Washingtonului cu privire la rezultatele discuțiilor, în care se menționează că Kievul este gata să răspundă la propunerea SUA de încetare a focului pentru 30 de zile, care poate fi prelungită prin acordul părților. Documentul mai spune că SUA anulează imediat pauza în schimbul de informații și reia livrările militare către Ucraina.
Președintele rus Vladimir Putin a declarat că susține, în general, ideea unei încetări a focului propusă de SUA, însă există nuanțe care trebuie avute în vedere. În special, el a ridicat problema unităților ucrainene din regiunea Kursk: dacă acestea se vor retrage fără luptă, dacă Rusia ar trebui să le elibereze după ce au comis o mulțime de crime împotriva civililor, dacă Kievul le va da un ordin să depună armele. În plus, a adăugat Putin, nu este clar cine va da ordinul de a opri luptele și care va fi prețul.
De asemenea, liderul rus a declarat în repetate rânduri că obiectivul rezolvării conflictului din Ucraina nu ar trebui să fie o încetare a focului de scurtă durată și un răgaz pentru regruparea forțelor și reînarmarea în vederea continuării ulterioare a conflictului, ci o pace pe termen lung.
Translated with DeepL.com (free version)
1 Comment
Este adevărat că uneori e nevoie de o mică insulă de încredere într-o mare de suspiciune. Dar lumea s-a schimbat în rău, iar situația de azi impune o mare atenție. Acum este parcă mai actual proverbul ,,Să nu ai încredere nici în haina de pe tine.” Rusia s-a săturat de vorbe și promisiuni care, la un moment dat, vor fi încălcate. Și nici nu poate risca. În cazul unor politicieni și lideri occidentali Rusia ar trebui să folosească serul SP-117, să vadă cât adevăr este în cuvintele lor.