
Riabkov: Nu există motive de panică din cauza planurilor SUA pentru Domul de Aur
23/05
Premiera: Femeie, distinsa cu titlul de Erou al Rusiei pentru fapte de eroism in operațiunea specială
23/05VȚIOM: 82% dintre ruși sunt convinși că în Rusia au fost create condiții pentru autorealizarea tinerilor

”Rusia - Țara Oportunităților”/ Foto: rsv.ru
Analiștii au realizat un studiu dedicat proiectelor platformei „Rusia – Țara Oportunităților”, scrie Kp.ru.
Centrul analitic VȚIOM a prezentat rezultatele unui studiu sociologic dedicat activității platformei „Rusia – Țara Oportunităților”. La sondaj au participat 1.600 de persoane cu vârste de la 18 ani în sus.
Platforma a fost creată în 2018 la inițiativa președintelui Vladimir Putin. De atunci, ea a realizat zeci de proiecte, al căror principal scop este de a uni tinere talente și de a crea oportunități sociale eficiente pentru autorealizarea lor. Studiul este dedicat împlinirii a șapte ani de la înființarea platformei.
După cum a arătat sondajul sociologic, 82% dintre locuitorii Rusiei consideră că în Rusia au fost create condiții pentru autorealizarea tinerilor. 70% dintre respondenți sunt convinși că astfel de condiții există își în regiunea lor natală. Din 2020, situația s-a schimbat considerabil în bine. Convingerea oamenilor că tinerii se pot realiza atât la nivel național, cât și regional a crescut de 1,3, respectiv 1,5 ori. Iar de faptul că proiectele platformei „Rusia – Țara Oportunităților” facilitează autorealizarea generației tinere sunt convinși două treimi dintre participanții la studiu (66%).
A crescut și nivelul de conștientizare al cetățenilor în privința proiectelor platformei. Astăzi, aproape fiecare a doua persoană (46%) a auzit, într-un fel sau altul despre existența ei, în timp ce în urmă cu cinci ani, mai puțin de o treime dintre respondenți au răspuns afirmativ la această întrebare.
68% dintre locuitorii țării și-ar dori ca nepoții sau copiii lor să participe la unul dintre proiectele platformei ”Rusia – Țara Oportunităților”.
„Interesul public pentru aceste proiecte a atins un vârf în 2019, adică în anul când platforma a început să funcționeze. În ultimii ani, acest indicator a oscilat între 61-69%. Ceea ce demonstrează că «Rusia – Țara Oportunităților» a reușit nu doar să depășească efectul de noutate, ci și să câștige încrederea publicului, devenind un brand recognoscibil și de prestigiu”, se arată în studiu.
Platforma prezidențială „Rusia – Țara Oportunităților” reunește zeci de concursuri și olimpiade, al căror scop comun este de a oferi oportunități egale, pentru ca fiecare să se poată manifesta, să-și demonstreze talentul și potențialul profesional, să transpună în viață idei de afaceri sau inițiative sociale.
În 7 ani, participanți la proiectele platformei au devenit locuitori din toate cele 89 de regiuni ale Rusiei și 150 de țări din întreaga lume. Milioane de oameni au folosit oportunitățile oferite de platformă pentru a se înscrie la universități, pentru a găsi oameni cu aceeași gândire, de a dobândi o profesie și construi o carieră, de a vedea cele mai frumoase locuri din țară.
Din 2018, platforma a realizat peste 60 de concursuri și olimpiade: „Liderii Rusiei”, „Este ceva care ține de familie”, „Navele amirale ale educației”, „TopBLOG”, Campionatul Internațional de Construcții, „Liderii Rusiei. Politică”, Olimpiada studențească națională „Sunt profesionist”, concursul ”Este mutarea ta”, concursul național „Marea schimbare”, Premiul național „Studentul anului” și multe alte proiecte.
1 Comment
Este de admirat această preocupare a statului rus pentru tineri și copii, prin organizarea diverselor activități potrivit vârstei lor. Recent am urmărit o înregistrare de la imensul complex VDNH din Moscova, care găzduiește expoziții ale realizărilor economiei naționale. Este fabulos, nu doar prin dimensiune ci și prin ceea ce se poate vizita acolo. Mi-a atras atenția faptul că majoritatea celor care reprezentau un anumit pavilion erau tineri. Și erau tineri foarte bine pregătiți. Vizitatorii, de asemenea, erau foarte mulți tineri și copii. Mulți erau veniți din alte zone ale Rusiei, inclusiv din Siberia. Interviurile luate tinerilor au arătat că ei nu sunt dispuși să plece din Rusia în altă țară pentru că aici au tot ce le trebuie pentru a-și desfășura activitatea. Iar în privința peisajului, ceva mai frumos nu pot găsi în altă parte. Munți, mare, păduri, ape – toate le au la dispoziție. Muzeele, monumentele istorice, catedralele, teatrele și toate activitățile artistice se găsesc în orice parte a Rusiei. Dar, poate cel mai important este învățământul. În Rusia, învățământul este la un înalt nivel atât în școli cât și în facultăți. Faptul că Rusia a renunțat la sistemul Bologna (care e o mare prostie) arată că e preocupată de calitatea învățământului universitar. Prin urmare, de ce ar pleca tinerii ruși în altă parte când Rusia le oferă de toate și se preocupă de viitorul lor? Respect, Rusia!