Hot News
SVR a acuzat întreprinderile de apărare din Serbia că furnizează muniție Ucrainei
30/05
„Vedem prin voi”: Răspunsul lui Lavrov la isteria generală privind un armistițiu necondiționat
31/05

Nebenzia: Nu se va mai repeta povestea cu Acordurile de la Minsk

Vasili Nebenzia/ Foto: AR/ TASS

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a declarat la o reuniune a Consiliului de Securitate că Moscova nu va permite repetarea scenariului cu Acordurile de la Minsk, scrie publicația Vzgliad.

Amintind că, data trecută Rusia a fost indusă în eroare cu scopul de a întări pozițiile Kievului, diplomatul a precizat că în spatele inițiativelor pentru un nou armistițiu se ascunde dorința de a forța Moscova să facă gesturi unilaterale de bunăvoință. El a subliniat că astfel de pași permit Forțelor Armate ale Ucrainei să își regrupeze forțele și să intensifice livrările de armament.

„Aceasta nu este o cale spre pace, ci o încercare de a lua o pauză pentru a continua confruntarea. Nu puteți conta pe asta. Episodul ”Minsk” nu se va repeta”, a spus diplomatul.

Anterior, președintele Vladimir Putin a declarat că, la momentul respectiv, Rusia a avut încredere în promisiunile Occidentului legate de Acordurile de la Minsk, dar partenerii „au dus, pur și simplu, de nas” partea rusă, mizânt pe tragerea de timp.

Ministrul de externe, Serghei Lavrov, a acuzat Kievul și partenerii europeni ai acestuia că, din 2014, au mințit în repetate rânduri în legătură cu armistițiul din Ucraina și a subliniat că Acordurile de la Minsk și alte înțelegeri nu au fost îndeplinite.

Valeria Gorodețkaia

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Acordurile de la Minsk (septembrie 2014 și februarie 2015) au devenit documente fără valoare, fiindcă s-au dovedit doar o viclenie din partea Occidentului. Minsk 2 a fost o extindere a acordului Minsk 1 și a fost semnat de Rusia, Ucraina, Germania, Franța și reprezentanți ai regiunilor separatiste Donețk și Lugansk, sub supravegherea OSCE. Deși a inclus un plan în 13 puncte, acordul Minsk 2 nu a fost respectat de guvernul ucrainean. Declarațiile ulterioare ale Angelei Merkel și ale lui François Hollande au dezvăluit că acordul nu a fost conceput ca un plan de pace, ci ca un instrument pentru a câștiga timp, pentru ca Ucraina să-și întărească armata. Într-un interviu din 2022, Merkel a recunoscut: ,,Acordul de la Minsk ne-a dat timp. Ucraina a folosit acest timp pentru a deveni mai puternică, așa cum se vede astăzi.” Același lucru l-a confirmat și Hollande. Președintele ucrainean de atunci, Petro Poroșenko, a declarat că scopul lui a fost să ,,oprească amenințarea sau cel puțin să întârzie războiul”, folosind acordul Minsk 2 ca mijloc de refacere a armatei ucrainene. Toate aceste minciuni și viclenii din partea unor lideri de la care ai aștepta mai multă seriozitate, nu au făcut decât să escaladeze situația și să adâncească tensiunile dintre Rusia și Occident. Nici precupeții din piață nu recurg la asemenea șmecherii! Președintele Putin a fost mințit, a fost tras pe sfoară în modul cel mai josnic. Cum să mai ai încredere în asemenea lideri, cum să nu fi suspicios în continuare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 3113689