Hot News
Festival internațional de artificii pe malurile râului Moscova
19/08
Putin a strigat „sărutaţi-vă” şi a plecat la Merkel!
19/08

O echipă de regizori ruşi conduce un laborator de teatru intensiv

Echipa secţiei române a Teatrului de Nord din Satu Mare trece în aceste zile printr-o experienţă cu totul nouă şi neobişnuită. În decursul unei singure săptămâni, trei spectacole nou-nouţe pe texte total necunoscute actorilor până acum sunt produse şi vor fi prezentate publicului, sub conducerea unei echipe de regizori venite tocmai din Rusia.

Acest laborator intens de teatru, cât se poate de asemănător unui cantonament sportiv, cu ore lungi şi deloc uşoare de repetiţie, este supervizat de reputatul regizor şi director de teatru Oleg Loevski, sub conducerea căruia trei discipoli, dintre care unul din Republica Moldova, dau naştere fiecare câte unui spectacol pur şi simplu de la zero, cele trei proiecte  implicând întreaga trupă.

Au fost alese trei piese care se bucură de succes în ultimii ani în teatrele din Rusia, traduse în româneşte de Raluca Rădulescu, realizator de emisiuni de specialitate la Radio România Cultural şi filolog de limbă rusă, prezentă şi ea – ca translator şi, desigur, traducător al textelor – la Satu Mare în această săptămână. Ea a asigurat dialogul între ziarişti şi oamenii de teatru ruşi la conferinţa de presă susţinută ieri la Teatrul de Nord.

Citiți continuarea aici:

O echipă de regizori ruși conduce un laborator de teatru intensiv

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091