Hot News
«Planul B»: Rusia va plăti Ucrainei miliarde de euro pentru Nord Stream-2?
09/10
FMI și-a majorat prognoza pentru Rusia
09/10

Peskov: ”Campania de spionită” nu este un motiv pentru demisii la apărare

Declarația Olandei și a Statelor Unite despre presupusele atacuri cibernetice întreprinse de Rusia nu poate fi un motiv pentru a ridica problema unei reorganizări de cadre în Ministerul rus al Apărării, a anunțat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.
”Informații de asemenea calitate nu poate să fie, desigur, motiv pentru o astfel de decizie”, a spus Peskov, întrebat fiind despre eventuale demisii la apărăre sau Statul major general în contextul acuzațiilor formulate de Olanda și SUA.
Săptămâna trecută, Ministerul apărării al Olandei a anunțat că serviciile speciale ale țării au reușit să prevină ”un atac cibernetic” asupra Organizației de Interzicere a Armelor Chimice, pe care ar fi încercat să îl lanseze patru cetățeni ruși. Suspecții au fost expulzți în aprile, iar premierul olandez, Mark Rutte nu a exclus posibilitatea introducerii de noi măsuri restrictive împotriva Rusiei din cauza ”atacurile cibernetice”.
MAE rus a catalogat acuzațiile ca fiind ”o nouă înscenare propagandistică” și a declarat că această ”campanie antirusă de spionită” va afecta relațiile bilaterale. În plus, ministerul de externe a subliniat că declarația Olandei vine în ajunul sesiunii Organizație mai sus menționate din 9 octombrie, creându-se, astfel, ”contextul politic necesar pentru inițiative care vin în contradicție cu legislația”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875176