Hot News
Peskov: ”Campania de spionită” nu este un motiv pentru demisii la apărare
09/10
De ce Rusiei nu îi convine un preț ridicat al petrolului
10/10

FMI și-a majorat prognoza pentru Rusia

Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a majorat prognoza pentru creșterea PIB-ului Rusiei în 2019 la 1,8%, conform previziunilor economice mondiale din octombrie, informează Lenta.ru.

Anterior, în raportul din iulie, FMI a estimat creșterea PIB-ului în Rusia în 2019 la o rată de 1,5%. Pentru 2018 prognoza a rămas neschimbată – 1,7%. În același timp, pentru Ucraina, prognoza pentru anul 2018 a crescut cu 0,3 puncte procentuale, până la 3,5 la sută, însă pentru anul 2019 aceasta s-a redus cu 0,6 puncte procentuale, până la 2,7 la sută.

Studiul menționează progresele semnificative pe care le-a făcut Rusia în asigurarea stabilității financiare „inclusiv prin închiderea băncilor slabe, realizarea de reforme, măsuri de reducere a dependenței de dolar și creșterea riscurilor pentru creditele de consum și creditele ipotecare negarantate”.

Anterior, ministrul Dezvoltării Economice, Maxim Oreșkin, a corelat creșterea PIB cu genul. Potrivit lui, dacă va crește participarea femeilor în economie la 61%, atunci Rusia va intra în primele cinci țări după nivelul PIB-ului în raport cu paritate a puterii de cumpărare și va depăși Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093