Hot News
O nouă valută petrolieră menită să înlocuiască dolarul
12/10
Cardul de plată va fi înlocuit cu brățări sau brelocuri
12/10

Cât câștigă agenții imobiliari?

Pentru mulți, a lucra în domeniul imobiliar este o muncă ușoară și bănoasă. Posibil, dar agenții începători nu trebuie să spere la un venit ridicat și stabil. Acesta este și motivul pentru care, cei abia intrați pe această piață renunță.
În ofertele lor de muncă, angajatorii din imobiliare nu afișează informații referitoare la salarii. ”Nivelul mediu de venit pentru o zi completă de muncă, se ridică, după plata tuturor impozitelor, la circa 120.000 de ruble pe lună (1558 euro). Mai mult încasează cei care activează pe segmentul activelor comerciale”, spune purtătorul de cuvând al ”Superjob”, Serghei Svetocenko.
Dacă lucrează bine și conștiincios, un agent începător poate spera la 1 milion de ruble pe an (aproape 13 000 euro), este convins șeful serviciului de vânzări apartamente la Penny Lane Realty, Ilia Progonnov. ”Nu cu mult timp în urmă, am format o echipă. Din zece oameni, în doi ani au rămas doar trei. Unul din motive a fost dezamăgirea. Privind lucrurile din afară, mulți cred că ajută un client să încheie o tranzacție bună și imediat se îmbogățesc. Cândva, chiar așa era, dar acum s-a schimbat și piața, dar și participanții la ea. E tot mai greu”, a recunoscut expertul.
”Într-o lună, remunerația poate să nu depășească salariul unui portar, iar în alta îți ajunge să cumperi o mașină scumpă. Totul depinde de cât de eficient a lucrat agentul nu numai în luna în curs, dar și înainte”, spune, la rândul său, Aleksandr Moskatov, de la o altă firmă de imobiliare.
Comparativ cu perioada de dinaintea crizei, veniturile agenților de imobiliare din segmentul locuințelor de lux s-a redus la jumătate, subliniază Progonnov. ”Dacă înainte se puteau căștiga, pe an, 6 milioane de ruble, acum numai 3 milioane. Eu am multă experiență și o clientelă bună și chiar trecând la o funcție de conducere, nu reușesc să trec de 3 milioane de ruble pe an”, dezvăluie el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875178