Hot News
Putin: După un atac nuclear ”noi vom ajunge în rai”
19/10
Moscova este gata pentru realizarea unor proiecte cu Seul și Phenian
19/10

Putin crede că lumea devine mai echilibrată

În pofida numeroaselor amenințări, lumea devine mai echilibrată, se confirmă multipolaritatea, a declarat președintele Vladimir Putin.
”Cred că, în pofida a numeroaselor amenințări pe care le vedem astăzi, lumea devine, totuși, mai echilibrată, se confirmă multipolaritatea lumii. Este bine pentru Rusia, și pentru toți partenerii noștri în întreaga lume”, a spus Putin în cadrul clubului ”Valdai” care s-a desfășurat la Soci.
În același timp, șeful statului și-a exprimat speranța că Rusia va depăși greutățile actuale și va construi un dialog cu toți partenerii pe plan internațional.
”Eu sper foarte tare că vom depăși actualele noastre dificultăți, că vom stabili un dialog cu toți partenerii noștri, că ne vom întări din interior, ceea ce ne va permite nouă să stabilim relații depline cu partenerii noștri de pe arena internațională”, a subliniat Putin.
Întrebat, în altă ordine de idei, dacă Rusia și Japonia au atins nivelul de încredere care să se permită încheierea unui tratat de pace, Putin a dat exemplul relațiilor dintre Moscova și Beijing.
”Cu China ne-am certat mult timp tot pe chestiuni teritoriale. 40 de ani am purtat negocieri. Vă puteți închipui? 40 de ani! În acest timp au existat de toate în relațiile ruso-chineze, dar într-un final am ajuns la semnarea unui tratat de prietenie, am atins acel nivel de înțelegere reciprocă dintre țările noastre care, potrivit estimărilor noastre reciproce, este fără precedent”.
Deși, a adăugat Putin, în acel moment, problema teritorială nu fusese încă rezolvată. ”Faptul că noi și prietenii noștri chinezi, au semnat aceste documente, am construit un sistem de relații, nu a pus oare punct certurilor noastre pe chestiuni teritoriale? Nu, ba dimpotrivă, a creat condiții pentru rezolvarea lor, ceea ce am și făcut, într-un final, prin semnarea unui document corespunzător. Am găsit o soluție de compromis”, a arătat Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875063