Hot News
Kremlinul a anunțat „întâlnirea bilaterală normală” dintre Putin și Trump
23/10
De ce a renunțat Usmanov la Mail.Ru Group
24/10

Banca VTB și Sberbank vor să înființeze o companie aeriană

VTB și Sberbank (banca cu capital de stat) au început să lucreze la crearea unei companii aeriene regionale, a declarat pentru RIA Novosti șeful VTB, Andrei Kostin.

El a explicat că întreprinderea ar putea apărea de la zero sau pe baza unei companii aeriene existente. ”Am început consultările împreună cu Sberbank, căutăm operatori pentru proiect. Deocamdată lucrăm la concept, nu am propus încă nimic guvernului”, a precizat Kostin, subliniind că ideea aparține Sberbank.

”Cineva a scris că este o misiune din partea guvernului. Nu este adevărat. Ideea a venit din partea lui German Gref și eu am susținut-o activ”, a adăugat șeful VTB. El a menționat că nu se intenționează atragerea în proiect și a altor bănci. Aeroflot a refuzat implicarea.
RIA Novosti notează că termenul de realizare a proiectului nu a fost indicat. Anterior, surse apropiate agenției au afirmat că planul de business ar urma să fie finalizat până la sfârșitul acestui an.

Investițiile se vor situa undeva în jurul valorii de 500 milioane de dolari, proiectul urmând să fie realizat după principiul partenerialului public-privat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875157