Hot News
Cupa Mondială din Rusia a fost oficial recunoscută ca fiind cea mai bună din istorie
26/10
Dacă vor veni alte sancțiuni…
27/10

Gorbaciov a constatat începutul noii curse a înarmării

Fostul președinte al URSS, Mihail Gorbaciov, a catalogat, într-un articol pentru New York Times, intenția Statelor Unite de a se retrage din Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază i medie și mai scurtă de acțiune (INF) declararea noii curse a înarmării, după cum transmite RIA Novosti.

Președintele Donald Trump a anunțat, anterior, că SUA nu intenționează să respecte acest tratat, în condițiile în care Moscova îl încalcă, și că se vor retrage. Potrivit afirmațiilor sale, Statele Unite își vor dezvolta potențialul nuclear până când ceilalți ”nu își vor veni în fire”, după care Washingtonul va fi gata să oprească acest proces, ba chiar să treacă la reducerea armamentului.

”A fost anunțată o nouă cursă a înarmării”, a scris fostul președinte sovietic, care a semnat INF cu peste 30 de ani în urmă.
În opinia lui Gorbaciov, ieșirea SUA din tratat nu este prima victimă a militarizării contextului internațional. El a amintit că, încă din 2002, Washingtonul s-a retras din tratatul privind aparărarea aeriană, iar anul acesta din acordul vizând programul nuclear iranian.
”Cheltuielile militare au sărit la un nivel astronomic și continuă să crească”, a subliniat unul dintre autorii politicii de detensionare de la sfârșitul anilor 1980.

Foto: RIA Novosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091