Hot News
Hipersonicele „Avangard” vor fi la datorie în 2019 (VIDEO)
29/10
Avertismentul ministrului Șoigu pentru europeni
30/10

Combinatul NLMK va investi în producție peste 200 milioane de euro

Grupul NLMK (activul princilal, marele Combinat metalurgic din Novolipețk, cu participații în SUA și UE)), patronat de omul de afaceri Vladimir Lisin, a anunțat demararea unui amplu program de modernizare a capacităților de prelucrare ale combinatului minier Stoilensk.

Astfel, producția de minereu de fier va crește cu 14%, cea a concentratului va spori de la 17,5 milioane tone la 20 de milioane tone pe an, iar a minereului, de la 37 de milioane, la 42 de milioane de tone. În același timp, conținutul de fier din minereu va urca de la 60-64%, în prezent, la 68%, scrie cotidianul Vedomosti.

Termenul de realizare a proiectului este anul 2020. Valoarea investițiilor se va ridica la 15 miliarde de ruble (peste 200 milioane de euro).

Noua secție va funcționa cu o linie tehnologică unică: după ce va trece toate fazele de fărâmițare și îmbogățire, minereul va fi trimis pentru producția de pelete sau va fi descărcat la Combinatul metalurgic.

”Nu este cel mai amplu proiect, dar este suficient de mare și bine conceput – nu este vorba de a construi o secție de la zero, ci de transformarea unei secții deficitare într-o fabrică”, a comentat expertul în probleme de metalurgie și minerit, Nikolai Sosnovski. ”Proiectul se va amortiza în doi-trei ani, iar asta este un indice bun pentru investiții mari de sute de milioane de dolari”, crede expertul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875180