Hot News
Expertul a descris începutul unui posibil război nuclear între Rusia și Statele Unite
08/11
Emisiune specială, interviul cu domnul Ambasador Valeri Kuzmin, 6TV.RO
09/11

Kudrin: Din cauza sancțiunilor, în 2019, creșterea PIB-ului ar putea fi sub 1%

Anul viitor, din cauza actualelor și potențialelor sancțiuni, creșterea economică a Rusiei ar putea fi de sub 1%, crede șeful Curții de Сonturi, Aleksei Kudrin.
”Poate subestimăn majorarea TVA pentru întreprinderi. Având în vedere aceste incertitudini care se vor menține, inclusiv în plan internațional, eventualitatea creșterii sancțiunilor care și-au sporit influența începând cu luna august, am putea obține, într-un final, o creștere economică de 1%, poate chiar mai mică de 1%, adică mult mai coborâtă decâ estimează guvernul și Banca Сentrală”, a precizat Kudrin.
Pe de altă parte, el crede că Rusia nu trebuie să renunțe la prezența ei la forumul economic mondial de la Davos. ”Părerea mea este că noi trebuie să lărgim, nu să restrângem contactele cu companiile occidentale, în special cu mediul de afaceri. Obiectivul este, totuși, de a păstra legăturile cu mediul de afaceri, inclusiv pe linie de elaborare de idei, iar acolo, la Davos, se nasc idei, se dezbat idei, inclusiv în privința reglementării piețelor, a noilor abordări. Cred, totuși, că trebuie să participăm la toate astea”, a declarat Kudrin ziariștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091