Hot News
Rusia ar putea pierde un miliard de dolari
10/11
Politologii britanici: Rusia sparge hegemonia SUA și stârnește ura Occidentului
11/11

Putin a dezvelit monumentul lui Turgheniev

Sâmbătă, președintele Vladimir Putin a participat la ceremonia de dezvelire a primului monument din Moscova dedicat lui Ivan Turgheniev, cu ocazia celei de-a 200-a aniversări a scriitorului, scrie Rossiiskaia Gazeta.

Monumentul a devenit parte a complexului arhitectural și muzeal „Cartierul Turgheniev”, care include casa-muzeu, grădina și scuarul de pe strada Ostojenka din centrul Moscovei. Autorul sculpturii este Serghei Kazanţev, Artist al Poporului.

”Cartierul Turgheniev” de la strada Ostojenka. Casa-mezeu al scriitorului.

Monumentul a fost ridicat într-un loc istoric, strâns legat de perioada moscovită a biografiei scriitorului. În apropiere se află un conac vechi, unde locuia el și o vizita pe mama sa. „În mod surprinzător, această clădire din centrul Moscovei a supraviețuit”, a remarcat Vladimir Putin, „și aici a fost posibilă deschiderea unei expoziții, crearea unei case muzeale dedicate autorului romanului ”Părinți și copii”. Expoziția aceasta este unică în multe privințe. Aici sunt prezentate obiecte autentice ale epocii, inclusiv autografele și scrisorile lui Turgheniev. Vor exista noi oportunități pentru expoziții, concerte, programe educaționale și de informare”.

Turgheniev s-a adresat oamenilor, sentimentelor și trăirilor lor, fiind atașat de valori autentice și veșnice. „Prin urmare, interesul pentru scrierile lui va exista întotdeauna”, a subliniat șeful statului. „Opera sa este nu numai patrimoniul național, ci și unul mondial”.

Până în prezent, în capitală rusă exista doar un bust al lui Turgheniev, la intrarea în biblioteca botezată cu numele său și un monument dedicat câinelui Mumu, un personaj turghenevian îndrăgit de toată lumea, în scuar. Acum, memoria scriitorului este imortalizată la nivelul potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108