Hot News
Perspective pe piața țărilor arabe pentru Superjet-100
16/11
Serghei Lavrov: SUA încearcă să stopeze dezvoltarea economică a Rusiei
17/11

Care este prețul petrolului care salvează Rusia

Prețul optim al petrolului pentru producători și consumatori este de 70 de dolari/baril, consideră președintele Vladimir Putin. El a cerut să fie asigurat acest preț. În aceste condiții, economia Rusiei se va simți plină de încredere. Pentru țările OPEC+, acest lucru ar putea presupune necesitatea reducerii producției, scrie Gazeta.ru.

”Ceea ce este acum, ceea ce a fost recent – undeva în jurul valorii de 70 de dolari – ne mulțumește pe deplin”, a anunțat Putin la summitul ASEAN de la Singapore. Trebuie asigurat acest preț optim la petrol pentru consumatori și producători, a îndemnat Putin. Șeful statului nu a vorbit însă și despre cum trebuie realizat acest lucru: poate, Rusia și țările membre OPEC ar trebui să își reducă producția?

Putin a explicat de ce acest preț este important pentru Rusia și pentru bugetul ei de stat. Șeful statului a arătat că, anul acesta, bugetul țării va fi, ”aproape cu siguranță”, excedentar. ”Partea de cheltuieli a bugetului a fost calculată la un preț de 40 de dolari/baril, ceea ce ne oferă oportunitatea de a ne simți siguri, să muncim liniștiți, stabil, să obținem rezultate foarte bune, care să se răsfrângă asupra macroeconomiei”, a spus Putin.

Președintele a adăugat că valoarea barilului pe piața globală a fost dezbătută și în timpul discuției purtată la Paris cu liderul american, Donald Trump. ”Printre altele, am vorbit despre asta și cu președintele Trump, am discutat subiectul”, a spus Putin, arătând că SUA au procedat la o creștere considerabilă a producției de petrol în ultimii ani, ceea ce se răsfrânge asupra consumatorului intern. În context, merită menționat că Trump a criticat țările producătoare de țiței pentru că joacă în favoarea scăderii cotelor de producție și scumpirii barilului de țiței.

În cursul acestei săptămâni, prețul petrolului marca Brent, de referință, a coborât sub 65 de dolari/baril.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048