Hot News
Ce face Putin când călătorește
19/11
KamAZ pregătește producția unui autobuz electric autonom
20/11

Putin despre prioritățile dezvoltării armatei ruse

Președintele Vladimir Putin a punctat sarcinile prioritare ale procesului de dezvoltare a forțelor armate ale Rusiei.
Șeful statului a arătat că, înainte de toate, trebuie perfecționată pregătirea de luptă a trupelor, ținând cont inclusiv de experiența operațiunilor desfășurate în Siria.

”Pe durata manevrelor, a exercițiilor de comandă și personal, a expedițiilor pe mare, trebuie însușite cele mai complexe și neordinare misiuni, trebuie dezvoltată practica verificărilor inopinate a unităților și formațiunilor armate, menținând, totodată, controlul permanent a pregătirii de mobilizare a organelor federale și regionale ale puterii executive, dar și a întreprinderilor complexului industrial de apărare și a altor ramuri ale economiei”, a spus președintele la o consfătuire cu tematică militară care a avut loc la Ministerul Apărării.

A doua sarcină prioritară a fost identificată de președinte ca fiind continuarea echipării armatei și flotei cu armament și tehnică modernă. ”Această problemă va fi dezbătută la o ședință separată, îi rog astăzi pe adjuncții ministrului apărării, pe comandanții șefi de arme, pe comandanții de trupe să raporteze cum decurge trecerea unităților și formațiunilor armate la noile tipuri de armament și tehnică de aviație”, a spus el.

În plus, potrivit șefului statului, cea mai serioasă atenție trebuie acordată muncii de educare a efectivului uman. Putin a adăugat că, în condițiile unui context internațional complex, armata și flota trebuie întărite fără implicarea într-o cursă a înarmărilor.

Foto: TASS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089