Hot News
Cine nu îl ascultă pe Lavrov, îl va asculta pe Șoigu
24/11
”Sberbank”, cea mai scumpă companie rusă
24/11

Rusia nu vrea o bază militară în Marea Azov

Militarizarea de către Rusia a Mării Azov, unde Kievul, cu susținerea SUA, creează o grupare militară, este altă ”sperietoare” inventată, partea rusă neavând planuri de înființare a unei baze militare în regiune, a declarat vice-ministrul rus al afacerilor externe, Grigori Karasin.

                                                                                    Vice-ministrul rus al afacerilor externe, Grigori Karasin

”Militarizarea de către Rusia a Mării Azov este altă sperietoare inventată, suptă din deget. Forțele armate ale Federației Ruse sunt folosite exclusiv pentru apărarea Podului Crimeea pe fondul amenințărilor teroriste. Securitatea în bazinul Azov-Kerci este asigurată de grănicerii ruși. Forțele și mijloacele de care aceștia dispun sunt suficiente pentru îndeplinirea acestei misiuni și nu se pune în nici un caz problema creării acolo a unei baze militare”, a spus Karasin într-un interviu acordat cotidianului Kommersant.

Potrivit afirmațiilor sale, problema militarizării regiunii ”este exact pe dos”, Ucraina fiind cea care efectuează în Marea Azov pregătiri militare, consolidându-și activ, cu sprijinul SUA, gruparea militară și extinzând infrastructura militară de coastă.

”Astfel de acțiuni au rolul de a crea alt focar de tensiune, care să permită Kievului să abată atenția de la propriile probleme interne, mai ales acum, pe fondul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, care a demarat, practic. Kievul amplifică tema Azov în mod deliberat, este o propagandă”, a adăugat Karasin.

În opinia lui, Crimeea a încetat să mai fie un subiect acut și nu mai este privit ca un instrument de presiune asupra Rusiei, de aceea a fost inventată în Occident tema Mării Azov, ”aruncată în spațiu public în mod intenționat și tendențios”.

Diplomatul rus consideră că, în realitate, situația din respectiva regiune nu prezintă interes pentru Occident, care are însă nevoie de alt pretext pentru a critica Moscova, de o justificare pentru înăsprirea sancțiunilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875208