Hot News
Iulia Timoșenko: ucrainenii fug în panică din țară
23/11
Rusia nu vrea o bază militară în Marea Azov
24/11

Cine nu îl ascultă pe Lavrov, îl va asculta pe Șoigu

Rachetele sovietice și americane cu raza medie și mai scurtă de acțiune supuse lichidării conform Tratatului INF din 1987

Rusia speră că Statele Unite nu vor întreprinde demersuri nechibzuite în privința Tratatului privind lichidarea rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune (INF), a declarat pentru RIA Novosti directorul Departamentului pentru probleme de neproliferare și control al armamentului din cadrul MAE rus, Vladimir Ermakov.

”Pornim de la premisa că astfel de pași nechibzuiți nu vor fi, totuși, efectuați de Statele Unite. Și că, într-un final, ei vor face o evaluare lucidă a situației reale din lume. Dar noi avem, firește, soluții pentru orice evoluție a evenimentelor… Iar cei care nu vor să asculte tot ceea ce foarte detaliat explică Serghei Lavrov (șeful MAE rus – n.r.), vor trebui să asculte ceea ce le va explica Serghei Șoigu (ministrul apărării – n.r.)”, a spus el.

RIA Novosti amintește că în comentariile sale legate de ieșirea din INF, președintele Statelor Unite a declarat, de asemenea, că Washington va dezvolta armamentele respective. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a afirmat că Moscova vrea mai multe detalii din partea SUA, adăugând că încălcarea prevederilor INF va obliga Rusia să adopte măsuri pentru a-și asigura securitatea. La rândul său, șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a declarat că orice acțiune în această sferă va întâmpina opoziție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076