Hot News
Militarii ruși, locul doi în clasamentul celor mai puternice armate ale lumii
23/11
Cine nu îl ascultă pe Lavrov, îl va asculta pe Șoigu
24/11

Iulia Timoșenko: ucrainenii fug în panică din țară

Liderul partidului ”Batkivșcina” (Patria) și fostul prim-ministru, Iulia Timoșenko, a declarat că migrația forței de muncă a ucrainenilor capătă forma unei scăpări masive și de panică, deoarece viața din Ucraina ”s-a transformat în supraviețuire”, relatează portalul Gazeta.ru. Potrivit Iuliei Timoșenko, aproximativ 3,2 milioane de cetățeni ai țării muncesc în mod constant în străinătate, iar încă în jur de 9 milioane pleacă pentru câștiguri sezoniere. În această situație, politicianul a acuzat autoritățile care efectuează reforme ineficiente.

Migrația forței de muncă a ucrainenilor din țara lor de origine a atins proporții enorme și amenință securitatea națională, a subliniat Iulia Timoșenko. În total, în Ucraina locuiesc peste 40 de milioane de persoane, a amintit aceasta și a adăugat că ucrainenii nu au observat cum s-au transformat într-o „națiune de refugiați și fugari”. După cum se așteaptă, Timoșenko își va propune candidatura pentru președinția Ucrainei.

Cu ocazia prezentării programului întitulat: ”Noua Doctrină Socială: noi oportunități pentru fiecare” pregătit de partidul său, ea a afirmat că scurgerea populației este cauzată de politicile și reformele ineficiente desfășurate de actuala putere. În acest context, Timoșenko a atras atenția asupra criteriului internațional „indicele fericirii națiunii”, potrivit căruia Ucraina acum ocupă locul 138 din 156. Potrivit liderului „Batkivșcina”, țara cade în prăpastie.

„Evident, mergem în direcția greșită, nu construim o societate care trebuie și nu facem reforme care trebuie dacă omul din Ucraina se simte umilit și nefericit”, a adăugat ea.

Este de remarcat faptul că autoritățile oficiale de la Kiev recunosc, de asemenea, problema refluxului populației din țară. Astfel, în septembrie, ministrul de externe al Ucrainei, Pavel Klimkin, a declarat că aproximativ un milion de persoane părăsesc țara în fiecare an, iar această tendință nu se va schimba în viitorul apropiat. Numai în Polonia se află aproximativ 1,4 milioane de ucraineni, a adăugat ministrul.
Potrivit statisticilor oficiale ale Ministerului de Externe ucrainean, această cifră este și mai mare: în Polonia există până la 2 milioane de ucraineni, iar în Rusia, aproximativ 3 milioane.

Migrația forței de muncă din Ucraina a crescut constant începând cu anul 2014. Cetățenii care pleacă la muncă în UE, cel mai adesea aleg Polonia, Slovacia, Republica Cehă, Ungaria, Letonia, Lituania, Estonia și Spania.

Foto: RIA Novosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875122