Hot News
Dacă rachete vor fi desfășurate la granițele Rusiei
23/11
Iulia Timoșenko: ucrainenii fug în panică din țară
23/11

Militarii ruși, locul doi în clasamentul celor mai puternice armate ale lumii

Forțele Armate ale Rusiei au ocupat locul doi printre cele mai puternice armate din lume, conform ratingului Global Firepower. Autorii au luat în calcul peste 55 de factori și au inclus în lista 25 de țări. Primul loc a fost luat de armata americană, al treilea – armata din China. În același timp, compilatorii notei de rating notează că în acest an, Statele Unite, precum și alte țări din întreaga lume, consideră potențială confruntare cu alte state ca fiind domeniile lor prioritare în apărarea națională.

Armata rusă este una dintre cele trei cele mai puternice din lume, potrivit ratingului Global Firepower, informează portalul Business Insider, citat de presa rusă.  În lista celor mai bune armate au intrat Forțele Armate din 25 de state. Prima linie este ocupată de armata americană, locul doi este ocupat de cea rusă, iar locul trei, armata Chinei.

Potrivit publicației, forțele armatei ruse numără 3.586.112 de persoane, alături de personalul militar în rezervă. Bugetul apărării este de 47 de miliarde de dolari. Numărul de mijloacele flotei militare maritime este de 352 de unități, cel de avioane de vânătoare, 818, numărul total de mijloacele de aviație, 3.900. Armata depășește toate țările din clasament după numărul de tancuri, cu 20.300 de unități.

Forțele Armate ale Statelor Unite au 2.083.100 de persoane (împreună cu rezerviștii). Bugetul apărării este estimat la 647 miliarde de dolari. Numărul de avioane militare americane este de 13.300, cel de avioanelor de luptă, 1.900, cel de tancuri, 5.800 la care se adaugă și 415 de nave, inclusiv 20 de portavioane.

Numărul total de militari din armata chineză este de 2.693.000. Bugetul militar al țării este de 151 miliarde de dolari, numărul avioanelor militare fiind de 3.035, din care 1.125 sunt avioane de vânătoare, iar numărul tancurilor este 7.716, forțele navale cuprinzând 714 de nave.
Merită de remarcat faptul că anul trecut primele trei linii ale acestui rating au fost distribuite în același mod.

În plus, primele zece cele mai bune armate din lume în 2018 includ, de asemenea, forțele armate ale Germaniei, Turciei, Japoniei, Coreei de Sud, Marii Britanii, Franței și Indiei. Rating-ul îl închide armata Canadei.

Publicația menționează că, în acest an, prioritățile apărării naționale americane s-au schimbat de la operațiunile la scară mică, cum ar fi contra-insurgența, la potențiala confruntare cu alte state, în primul rând cu Rusia și China. În același timp, țările din întreaga lume au făcut pași similari, concentrându-se asupra conflictelor de amploare.

După cum explică autorii ratingului, din cauza acestor modificări, este destul de dificil să comparăm armatele statelor. La elaborarea listei, au fost luate în considerare peste 55 de factori, inclusiv disponibilitatea resurselor umane, diversitatea armamentului și disponibilitatea forței de muncă. În plus, poziția țării a fost influențată de situația geografică, potențialul logistic, resursele naturale disponibile și nivelul de dezvoltare industrială.

În același timp, țările fără ieșire la mare nu au pierdut puncte din cauza acestui fapt. Iar statele care posedă marina au fost penalizate dacă nu există nici o diversitate în flote. Țările care dețin arme nucleare au primit un bonus, însă rezervele lor nu au fost luate în considerare la întocmirea ratingului. De asemenea, membrii NATO au primit un mic bonus, deoarece resursele Alianței sunt împărțite între toți membrii săi.

La începutul lunii noiembrie, portalul a prezentat un rating de 25 de armate mai puternice din Europa, în care forțele armate ruse au ocupat primul loc. Autorii topului au luat în considerare numărul de vehicule, personalul militar și costurile de apărare. Atunci, armata franceză a ocupat locul al doilea, iar Marea Britanie, locul trei. În ratingul au fost incluse și Forțele Armate ale Ucrainei, clasate pe locul 10.

Anterior, Ministerul de Finanțe al Rusiei a anunțat costurile pentru apărare, securitate și activitatea de aplicare a legii pentru următorii trei ani. În 2019, 2020 și 2021, acestea vor fi de 30% din buget. Acest lucru a fost anunțat de către șeful departamentului de politică bugetară în domeniul serviciilor militare și de aplicare a legii de stat și al Ministerului de Finanțe, Anatoli Popov.

Foto: Ministerul Apărării al Rusiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079