Hot News
Kremlinul a atras cele mai avansate tehnologii ruse
23/11
Militarii ruși, locul doi în clasamentul celor mai puternice armate ale lumii
23/11

Dacă rachete vor fi desfășurate la granițele Rusiei

Senatorul Konstantin Kosaciov/ Foto: TASS

Rusia urmărește demersurile Statelor Unite în privința Tratatului cu privire la rachetele cu rază medie și mai scurtă de acțiuni (INF) și, în caz de necesitate, va analiza eventualitatea adoptării unor măsuri de răspuns, a declarat șeful comisiei internaționale din Consiliul Federației, Konstantin Kosaciov, indicând drept una dintre ele o posibilă desfășurare de rachete ruse pe teritoriul țărilor aliate.

”Se pare că Statele Unite și-au propus la modul serios să se retragă din tratat, mizând că vor obține un avantaj unilateral în sfera militară”, a spus parlamentarul la o întâlnire cu studenții forumului Stanford ruso-american.

Potrivit afirmațiilor sale, dacă Washington va ieși din acord, Rusia va urmări cu atenție demersurile americanilor și, în caz de nevoie, va adopta acțiuni ”cu caracter de ripostă forțată”.

”După toate probabilitățile, la ieșirea din tratat, SUA vor merge pe desfășurarea de rachete în imediata apropiere de granițele ruse la vest și la est”, a presupus senatorul.

”În acest caz, sunt posibile, în opinia lui, două scenarii. ”În virtutea primului scenariu, toate aceste puncte vor deveni automat ținte pentru armamentul rus din clasa corespunzătoare și ele vor fi primele distruse în cazul unui conflict militar”, a explicat Kosaciov, citat de RIA Novosti.

În cel de-al doilea scenariu, el a evocat eventualitatea ”amplasării de rachete ruse lângă granițele țării, dacă nu chiar pe teritoriul statelor aliate”. Parlamentarul a subliniat că este punctul lui de vedere personal, nici o decizie în acest sens nefiind luată.

Foto: TASS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875116