Hot News
Pentru 61% dintre ruși, președintele este responsabil pentru problemele țării
23/11
Dacă rachete vor fi desfășurate la granițele Rusiei
23/11

Kremlinul a atras cele mai avansate tehnologii ruse

Prim-adjunctul șefului administrației prezidențiale, Serghei Kirienko, s-a întâlnit cu reprezentanții mediului IT. S-a vorbit despre viitorul Internetului din Rusia, a întregului sector al tehnologiilor digitale.

Printre participanți s-au numărat top managerii unor companii precum Yandex, Mail.ru, Rambler, Rostelekom, Avito, dar și ai altor întreprinderi IT cu specific diferit. Contactat de publicația ”Vzgliad”, vicepreședintele Mail.ru, Vladimir Gabrielean, a declarat că reprezentanții domeniului au ridicat o serie de probleme de actualitate.

”Unii sunt îngrijorați de concurența neloială, alții de organizaraea modului de lucru cu carte de muncă. Adică sunt chestiuni care nu au legătura doar cu internetul în sine”, a subliniat el. ”Nici unul dintre cei prezenți nu a avut, ca sa spunem așa, strigăte de ajutor. În primul rând, am fost curioși să aflăm poziția lui Kirienko în legătură cu mai multe probleme. În al doilea rând, el ne-a spus care sunt problemele, ne-a cerut părerea despre cum pot fi ele rezolvate”.

Directorul general al TickehtLand, Vitali Vinogradov, prezent la întâlnire, a evidențiat dintre temele dezbătute pe cele referitoare la ”reglementarea, dezvoltarea, poziția statului în acest domeniu”. ”Am întrebat despre piața muncii, despre simplicarea muncii la distanță a programatorilor”, a relatat Vinogradov.

”Pentru noi care lucrăm în educație, a fost o punte de dialog cu statul”, a spus, la rândul său, directorul de dezvoltare al companiei Skyeng,

leksandr Dolgov. Potrivit afirmațiilor sale, nu întotdeauna se poate ajunge la ministerul de profil pentru a prezenta idei, obiective, dar acum a reușit să primească răspunsuri detaliate. ”Organele de resort ale puterii trebuie să știe care sunt deciziile și proiectele noastre, de aceea întrevederea a fost minunată”, a declarat interlocutorul publicației ”Vzgliad”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093