Hot News
Cine este beneficiarul incidentului din Strâmtoarea Kerci?
02/12
Ușakov despre o posibilă viitoare întrevedere Putin-Trump
03/12

Inevitabilul care se amână. Din însemnările astrologului Sergiu BĂLAN

Ținând cont de o tradiție, deja, intr-ale întâlnirilor ruso-americane la nivel înalt, întrevederea de la Buenos-Aires, cu ocazia G20, se înscria în logica astrală. Din mai multe motive.

În primul rând, se încheie un ciclu saturnian de 29 de ani; nu este o cifră rotundă, dar Cerul are alte rezoane decât noi, oamenii. Vorbim despre întâlnirea de la Malta, din 2-3 decembrie 1989, când planeta Saturn era plasată tot în Capricorn, la 12 grade.
Conjuncția unei planete cu poziția „natală” din harta unui eveniment reprezintă o încheiere de ciclu și, implicit, deschiderea unuia nou, pe un alt palier vibrational. Putem avea un oarece control? Doar dacă suntem, la rândul nostru, pe aceeași vibrație.

Un alt motiv este cel legat de dată – iată, din nou decembrie, primele zile! Este implicat Săgetătorul, semn zodiacal aparținând mentalului superior, semn care favorizează comunicarea (mai ales la nivel internațional și pe probleme de anvergură).
1 decembrie 2018 este o zi interesantă din perspectivă astrologică. Avem planete personale situate la ultimul grad al zodiilor tranzitate – Luna, Mercur, Venus plus Uranus (astru colectiv). Soarele, Marte, Jupiter și Saturn sunt situate în primele zece grade ale semnelor pe care le populează. Pare o predare a intereselor personale în fața celor comune, mari, care ne influențează pe toți. Dar, n-a fost să fie! Stelele predispun, oamenii dispun!

Motivele pentru care întâlnirea celor doi președinți (rus și american) a fost anulată par să fie legate de recentul (și mult mediatizatul) incident din Marea Azov. De fapt, se pare că toată razgândeala presedintelui Trump are mai curând legătură cu oarece probleme din propria ogradă (conflictul deschis cu democrații, depoziția fostului avocat, etc.) și (mult) mai puțin cu atitudinea președintelui Putin față de agresiunea ucraineană. Asta, dacă nu punem balansul decizional pe seama lui Mercur retrograd, dat fiind că președintele Trump este nativ Geamăn, deci este patronat de către Mercur….

Dacă „ascultăm” stelele (ele vorbesc, doar să le înțelegem), se pare că, totuși, cei doi președinți (Putin și Trump) se vor întâlni și vor discuta până în martie 2019, cel târziu. Pe 31 martie sunt alegerile prezidențiale din Ucraina și, dacă sondajele au corespondent în realitate, probabil Iulia Timosenko, cotată actual cu circa 20% în preferințele electoratului, va fi noul președinte. Este foarte posibil ca Jupiter (Marele Benefic) să-i fie de folos prin tranzitul din Arcaș, semnul natal al Iuliei Timosenko (născută la 27.11.1960). Sau, poate Saturn îi face o surpriză plăcută, tot prin încheierea unui ciclu saturnian de evoluție!

Actualul președinte, Petro Porosenko (născut la 26.09.1965), nu stă bine deloc în sondaje (este creditat cu maxim 7%); probabil este efectul de lezare al tranzitului lui Lilith (Luna Neagră) peste poziția natală și cel al tranzitului lui Marte peste Saturn natal (în harta sa astrală).
Marte în tranzit mai face un aspect tensionat și anume cu Axa Destinului din harta președintelui Porosenko; cele două cuadraturi ale planetei Marte cu Nodurile Lunare îi pot da viața peste cap! Nativul a recepționat mesajul subtil și, în consecință, vede peste tot inamici și războaie…
Poate fi și aceasta o explicație pentru actul (disperat și imprudent) de la 25.11.2018 din Strâmtoarea Kerci, plus măsurile de după (introducerea stării marțiale, etc.); se știe că, în vremuri de criză, populația este tentată să sprijine conducerea (cel puțin teoretic)…
Aminteam că, oricum, va fi un moment de turnură în destinul Ucrainei!

Dacă revedem harta întâlnirii Președinților Putin și Trump la Helsinki, la 16 iulie 2018, Marte retrograd ne spunea că nu se finalizează totul atunci. Inevitabilul se va produce, totuși. Este componenta de fatalitate (în sensul destinului), dată de Saturn, care acționează în acest sens.
Până și plecarea, din această lume, a președintelui George Bush senior, la fix 29 de ani de la întâlnirea de la Malta, indică finalul unei epoci. Obligatoriu, va începe alta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875057