Hot News
Inevitabilul care se amână. Din însemnările astrologului Sergiu BĂLAN
02/12
Lavrov: Țările europene au ascultat poziția Rusiei privind incidentul de la Kerci
03/12

Ușakov despre o posibilă viitoare întrevedere Putin-Trump

Consilierul prezidential, Iuri Ușakov/ Foto: TASS

Președinții Rusiei și Statelor Unite și-au planificat o întâlnire de amploare la Buenos Aires, dar în ajun șeful Casei Albe a renunțat pe fondul incidentului din Strâmtoarea Kerci.

O întâlnire între președintele Rusiei, Vladimir Putin și colegul său american, Donald Trump, este posibil să se desfășoare în iunie 2019, la următorul summit G20, din Japonia, dar și pentru Moscova, și pentru Washington, important este să se găsească o oportunitate de a organiza întrevederea mai devreme, a declarat, într-un interviu acordat televiziunii Rossia-1, consilierul prezidențial Iuri Ușakov.

”Firește că se poate”, a spus oficialul rus întrebat despre o nouă întâlnire a celor doi lideri, în viitor. ”Dacă vorbim despre forumuri internaționale, ar putea fi în iunie, la G20”, a precizat consilierul prezidențial. În același timp, el a subliniat că ”este foarte important pentru noi și colegi să găsim o variantă pentru ca întrevederea să fie mai devreme”.

În ajunul întrevederii planificată la Buenos Aires, președintele Donald Trump a anunțat, pe Twitter, că refuză să-l mai întâlnească pe omologul său rus după recentul incident din Strâmtoarea Kerci. Totuși, pe parcursul summit-ului, cei doi președinți au reușit să schimbe câteva cuvinte. Cu acest prilej, președintele Rusiei i-a expus liderului american punctul său de vedere legat de incidentul de la Kerci, deși președintele SUA are altă poziție în această chestiune, scrie agenția TASS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875056