Hot News
Lavrov despre destabilizarea Europei prin ”asimilarea” Balcanilor
07/12
Lavrov a răspuns pretențiilor Statelor Unite în legătură cu testarea rachetei 9M729
07/12

„Sokol-Echelon” bagă în sperieți pe americani

Foto: bastion-karpenko.ru

Pentru a combate sateliții inamici, Rusia intenționează să utilizeze complexul laser 1LK222 cu care este înzestrată aeronava grea de transport IL-76, a declarat analistul militar, colonel în retragere, Mihail Timoșenko pentru săptămânalul ”Zvezda”.

„Dezvoltarea acestei arme nu a fost încă finalizată, dar deja a înfricoșat serios pe americanii care sunt preocupați de siguranța zborurilor tehnicii lor spațiale. Poate de aceea au ales să-și îndrepte atenția asupra anulării Tratatului INF, pentru a câștiga timpul necesar creării mijloacelor pentru a combate această amenințare”, a spus expertul.

Site-ul militaryrussia.ru a publicat informația că lucrările asupra proiectului experimental „Sokol-Echelon”, care presupune crearea și testarea unui complex experimental laser 1LK222, capabil să ardă corpurile aeronavelor, sateliților și rachetelor balistice, au fost începute sub îndrumarea concernului „Almaz-Antei” în 2005. Un laborator de zbor pe baza avionului de transport Il-76MD va fi folosit ca purtător de această armă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875157