Hot News
“Cartea rusă”, o armă cu două tăișuri
11/12
Suleiman Kerimov își vinde avionul privat
12/12

Putin a admis amendarea legii privind mitingurile și adunările

11 decembrie. Kremlin. Ședința Consiliului pentru Dezvoltarea Societății Civile și Drepturile Omului

A fost reacția președintelui la propunerea șefului Consiliului pentru Drepturile Omului, Mihail Fedotov, în opinia căruia se impune reluarea dezbaterilor privind perfecționarea acestui act normativ.

”În legătură cu eventualele modificări în legea privind mitingurile și adunările. De ce nu? Trebuie numai să ne gândim și să luăm o decizie echilibrată”, a spus șeful statului la ședința Consiliului pentru Dezvoltarea Societății Civile și Drepturile Omului.

În același timp, președintele a recomandat să nu fie uitat exemplul deja defunctei activiste pentru drepturile omului, Liudmila Alekseeva, care ”știa să găsească un compromis”. ”Deci, în condițiile și legii în vigoare pot fi găsite aceste compromisuri, dacă există dorința de a le găsi”, a arătat șeful statului. Cu toate acestea, el crede că ”este foarte posibil să vedem posibilitatea unor amendamente la lege”.

În cadrul ședinței, Fedotov a amintit de cazul activistului Lev Ponomariov, condamnat de tribunal la arest preventiv pentru încălcarea legislației privind mitingurile. ”Multele zile petrecute de acesta în arest ne obligă să revenim la necesitatea perfecționării legislației referitoare la mitinguri și demonstrații și formării unei culturi a adunărilor libere – fără refuzuri jignitoare, fără intruși neidentificați, dar și fără provocări din partea organizatorilor”, a spus el, scrie TASS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091