Hot News
Putin a admis amendarea legii privind mitingurile și adunările
12/12
”Sberbank” își schimbă numele?
12/12

Suleiman Kerimov își vinde avionul privat

Foto: TASS

Alt avion folosit de miliardarul și senatorul rus Suleiman Kerimov, a fost scos la vânzare. Este vorba de un Bombardier Global Express XRS, fabricat în 2006. Aparatul se află în gestiunea companiei Gama Aviation, de ale cărei servici se folosește Kerimov.

Avionul a fost înregistrat în Insulele Bermude, dar fizic se află în New Jersey și se vinde pentru 21,95 milioane dolari. Aparatul a fost evaluat la un preț mai mare decât alte aeronave similare și modele mai noi.

Nu este singurul avion care-i aparține lui Kerimov. La sfârșitul anului trecut, pe site-ul brokerului Malmberg Aviation a fost postat spre vânzare avionul Boeing BBJ2. Anunțul a dispărut, ceea ce înseamnă că aeronava și-a găsit alt proprietar.

Decizia lui Kerimov de a-și vinde avioanele a fost, probabil, reacție la sancțiunile Ministerului de Finanțe al SUA, instituite în 6 aprilie 2018 împotriva senatorului. Directorul executiv al firmei Jet24, Pavel Zaharov, spune că după introducerea sancțiunilor, multe bănci au preferat să se pună la adăpost, rupând orice relație cu clienții ruși. Spre exemplu, intrând pe lista neagră a SUA, proprietarul UC Rusal, Oleg Deripaska, a fost nevoit să renunțe la trei avioane private Gulfstream G550, scoase la vânzare pentru suma de 30 milioane de dolari.

Într-o situație la fel de neplăcută s-a trezit altă victimă a sancțiunilor americane, proprietarul Volga Group, Ghennadi Timcenko. Firma Gulfstream a refuzat să-și mai îndeplinească obligațiile contractuale și să furnizeze piese de schimb. ”După sancțiuni, unii oameni de afaceri își vor închiria avioanele, pentru a nu intra sub impactul restricțiilor”, crede fondatorul portalului Beam, Dmitri Semenihin, citat de revista Forbes în versiunea ei rusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068