Hot News
Oamenii de afaceri ruși pot merge la Davos
17/12
Închisoarea Butîrka va fi închisă
17/12

Când și-ar putea retrage Rusia trupele din Siria

Foto: RIA Novosti

În opinia directorului științific al Institutului de Orientalism, Vitali Naumkin, principalul obstacol pentru stabilizarea situației din Siria îl constituie problema kurdă.

Rusia ar putea analiza problema retragerii trupelor din Siria numai după ce guvernul de la Damasc va restabili controlul asupra întregului teritoriu al țării, după ce se va încheia procesul de reconstrucție și după ce refugiații vor reveni la casele lor, a apreciat expertul, citat de RIA Novosti.

În opinia lui, Moscova și Siria realizează în prezent trei obiective principale. ”Primul se referă la ajutorul în restaurarea controlului guvernului legitim asupra întregului teritoriul al Siriei, al doilea se referă la reconstrucția țării, al treilea – la întoarcerea refugiaților”, crede Naumkin.

”După îndeplinirea acestor obiective, Rusia va analiza strategia de retragere din Siria, dar cele două baze ruse vom rămâne, în conformitate cu acordul pe termen lung dintre cele două părți”, consideră analistul. Potrivit aprecierilor sale, principalul obstacol pentru stabilizarea Siriei îl reprezintă chestiunea kurdă, ”pentru a cărui rezolvare nici SUA, nici Rusia nu au o strategie clară”, dar și situația de la malul estic al Eufratului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079