Hot News
Lavrov despre o întrevedere Putin – Trump
31/12
La Mulți Ani! O călătorie prin Moscova care sărbătorește Anul Nou (VIDEO)
31/12

Dacă în Europa vor fi desfășurate alte rachete

La sesiunea Asambleii Generale a ONU, rezoluția rusă privind păstrarea Tratatului INF nu a fost susținută de tarile membre UE

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a declarat că statele europene ascultă de SUA chiar și în cazurile când sunt forțate să meargă împotriva intereselor lor.

Rusia va adopta măsuri de răspuns în cazul în care pe teritoriul Europei vor apărea rachete americane interzise prin Tratatul privind lichidarea rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune (INF), a spus ministrul rus al afacerilor externe într-un interviu acordat programului „Moscova. Kremlin. Putin al postului de televiziune ”Rossia-1”

”Din păcate, colegii noștri europeni, a căror independență am fi dorit să o observăm în acțiunile lor practice, nu sunt încă pregătiți pentru așa ceva și urmează Statele Unite chiar și atunci când este evident că se merge împotriva intereselor lor”, a afirmat Lavrov. ”Să vă dau un exemplu: votul la rezoluția rusă de păstrare a Tratatului privind rachetele cu rază medie și mai scurtă de acțiune”.

”Cele mai multe îngrijorări legate de decizia Statelor Unite de a ieși în mod unilateral din INF le-am auzit în Europa”, a subliniat Lavrov. ”Dar tot UE a votat împotriva rezoluției noastre”. De fapt, Uniunea Europeană s-a pronunțat ca INF să înceteze să mai existe și ca ”deasupra Europei să planeze din nou pericolul desfășurării de rachete americane” interzise se INF, a precizat diplomatul.

Potrivit spuselor sale, următorul pas vor fi măsurile de răspuns ale părții ruse. ”Nu este alegerea noastră, dar se pare că marile capitale ale UE nu pot înțelege amenințările la adresa securității a europenilor înșiși”, a concluzionat ministrul rus al afacerilor externe.
În opinia lui, votul europenilor împotriva propunerii ruse nu poate fi altfel explicat decât printr-o ”fals înțeleasă solidaritate”, scrie agenția TASS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875117