Hot News
Un copil de 11 luni a fost găsit în viață în molozul din Magnitogorsk (VIDEO)
01/01
Doi fotbaliști ruși au apărut pe lista celor mai promițători în versiunea UEFA
02/01

Cadouri pentru liderii politici ai lumii

Vladimir Putin a scos la plimbare pe Buffy și Yume

Pisica siberiană, oferită în dar de președintele Rusiei guvernatorului prefecturii Akita, s-a îngrășat opt kilograme și a învățat să înțeleagă limba japoneză. Cadourile vii sunt, mai degrabă, o excepție pentru liderii politici ai lumii. Dar să alegi darul perfect nu este o misiune ușoară.

Pisica siberiană pe nume Mir a fost răspuns la amabilitatea niponă – un câine din rasa Akita inu (botezată Yume), care i-a fost oferit lui Putin pentru ajutorul acordat de Rusia în lichidarea consecințelor valului ucigaș. Rasa Akita inu este considerată o valoare națională a Japoniei, dar despre dragostea lui Putin pentru câini se știe de mult.

Cel mai des în fața camerelor a apărut labradorul Koni, care a fost tot un cadou oferit lui Putin în 2000 de Serghei Șoigu. Zece ani mai târziu, în Bulgaria, Putin a mai primit în dar un animal – un ciobănesc sărăcăcian. Numele lui a fost ales de o țară întreagă, optându-se, într-un final, pentru varianta Buffi. Băiatul care l-a sugerat a fost invitat, împreună cu părinții, în vizită la Putin.

În 2017, președintele rus a mai primit un câine, de talie mare. Cu prilejul negocierilor de la Soci, președintele Turkmeniei a scos dintr-o cușcă un cățeluș, alabai, un ciobănesc asiatic. L-a ridicat, Putin a luat animăluțul, l-a strâns la piept, apoi l-a lăsat pe covor. Alabai a primit numele Vernyi (fidel).

Cu animalele primite în dar de președinte se poate înființa o mini-grădină zoologică: sunt și cai arabi, și Orlov Trotter și multe alte rase de cai, pe care a început să-i primească după ce s-a aflat că Putin este pasionat de călărie.

La un moment dat, pe adresa reședinței oficiale Novo-Ogarevo a venit un colet, o cutie mare, iar înăuntru, un pui de tigru. Nici pentru Putin, nici pentru serviciile de securitate nu a fost o surpriză. În schimb, ziariștii s-au minunat. Vărgatul a fost botezat Mașa, iar când a mai crescut a fost trimisă în parcul rezervație de la Ghelendjik din sudul Rusiei.

Mai sunt făcute cadou și tot felul de dispozitive electronice. În 2014, spre exemplu, Putin i-a oferit președintelui Chinei, Xi Jiping, un smartphone de producție rusă, YotaPhone. Iar Dmitri Medvedev a primit asemenea atenții – pasiunea lui pentru gadgeturi este bine cunoscută. Când a vizitat Silicon Valey, s-a întâlnit cu președintele Apple, Steve Jobs și a primit un iPhone nou. Invitați la Gorki, rezidenții Comedy Club i-au înmânat lui Medvedev o tabletă Apple cu show-uri și seriale de producție proprie, scrie RIA Novosti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874969