Hot News
Tratat de pace. Lavrov despre disensiunile cu Japonia
15/01
O nouă ordine mondială mai are de așteptat
15/01

Părerea rușilor despre guvern

”Casa Albă”, sediul guvernului rus

Mai mult de jumătate dintre ruși – 53% – se pronunță în favoarea demiterii guvernului. În orice caz, așa reiese din ultimul sondaj realizat de Centrul Levada în decembrie 2018. Potrivit cotidianului ”Vedomosti”, principalele pretenții ale oamenilor constau în incapacitatea de a face față creșterii prețurilor și scăderii veniturilor populației, și neputința de a asigura locuri de muncă.

Sociologul Marina Krasilnikova a arătat că, în ultimele șase luni, a crescut scepticismul general la adresa puterii. ”Principalele pretenții continuă să vizeze activitatea guvernului, deși nivelul de încredere în președinte s-a redus destul de mult”, a spus expertul. Potrivit estimărilor sale, situația creată este rezultat al creșterii vârstei de pensionare. ”Acest lucru a confirmat temerile rușilor că statul nu este o instituție de prea mare încredere și care, una două este gata să renunțe la obligațiile asumate anterior”.

În opinia sociologului, pentru ruși rolul premierului Dmitri Medvedev nu are o foarte mare valoare. Presupunând că ceva s-ar fi întâmplat sub alt guvern, adepții demiterii ar fi fost mult mai mulți.

Reforma pensiilor a dărâmat ratingurile președintelui, ceea ce s-ar reflecta și asupra ratingurilor guvernului, ale Dumei de Stat, ale guvernatorilor, crede, la rândul său, politologul Nikolai Petrov. ”Președintele i-a obligat pe toți să fie polițiștii răi, în timp ce el a vrut să pară bun. Dar asta nu i-a adus puncte în plus, iar guvernul a ajuns în rolul de băiat bun de luat la palme”, citează ”Vedomosti” afirmațiile lui Petrov.

În opinia politologului, toate au legătură cu deciziile percepute negativ de cetățeni și pe care guvernul le-a adoptat după alegerile prezidențiale. Prin urmare, demisia cabinetului se înscrie în logica socială. Petrov consideră că scenariul demiterii ar putea fi aplicat dacă încrederea cetățenilor ar continua să cadă și va trebui găsit un țap ispășitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093