Hot News
Polonia va trebui să discute cu Gazprom despre conducta ei
29/01
Cine răspunde de ceea ce se întâmplă în Marea Caspică
30/01

În Rusia vor fi create laboratoare de dezvoltare a tehnologiilor genetice

La conferința "Calea spre succes" care a avut loc la Moscova s-a discutat Programul științific și tehnic pentru dezvoltarea tehnologiilor genetice în Rusia

Aproximativ 60 de laboratoare vor fi create în Rusia în cadrul programului de dezvoltare a tehnologiilor genetice, a anunțat directorul științific al ”Institului Kurciatovski”, Roman Sandu, citat de RIA Novosti.

El a explicat că scopul programului rezidă în accelerarea dezvoltării științei și a editării genetice pe patru direcții: bio-securitatea, industria agricolă, biomedicina și microbiologia industrială. ”Înainte de toate, este vorba despre un program ingineresc. Vor fi puse la punct mecanisme, platforme, tehnologii, care trebuie să fie baza de noi realizări pe toate cele patru direcții. Nu este un program de secvențiere a tot ce are viață în jurul nostru”, a spus Sandu la o conferință de specialitate.

Potrivit spuselor sale, vor fi înființate, de asemenea, centre de deservire a anumitor laboratoare și colective de lucru. Se intenționează, totodată, elaborarea de aparatură științifică autohtonă, crearea de markere și substanțe de reacție, necesare pentru dezvoltarea programului.
Sandu a subliniat, în context, necesitatea selectării de cadre. În opinia lui, este important de înțeles traiectoria de pregătire a cadrelor și stabilirea instituțiilor care se vor ocupa de această pregătire.

Decretul de creare a unui program de dezvoltare a tehnologiilor genetice în Rusia a fost semnat de președintele Vladimir Putin în 28 noiembrie 2018. Planul este prevăzut pentru anii 2019-2027.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875181