Hot News
Putin a aprobat crearea unei rachete supersonice terestre cu rază medie de acțiune
03/02
Propunere germană privind rachetele rusești
04/02

Kremlinul i-a răspuns lui Trump

Foto: RIA Novosti

Moscova nu intenționează să vină cu noi inițiative privind rachetele cu rază medie și mai scurtă de acțiune (INF) după ce tratatul semnat în 1987 și-a încetat, practic, valabilitatea, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus. El a precizat că Moscova este gata să analizeze alte propuneri, scrie RBK.

Rusia este pregătită să analizeze propunerile administrației americane referitoare la Tratatul INF, dar Kremlinul nu intenționează să mai propună nimic, a spus Peskov.

”Nu vom mai propune noi negocieri. Dacă președintele Donald Trump dorește, suntem gata să răspundem la inițiativele lor, dar noi nu vom mai propune nimic”, a subliniat Peskov.

Cu o zi înainte de expirarea, în 2 februarie, a ultimatumului dat Rusiei de către Washington, care a acuzat Moscova de încălcarea prevederilor tratatului INF, președintele Trump a afirmat că ar dori să încheie cu Rusia un document nou.

”Sper că vom putea să-i strângem pe toți într-o cameră mare și frumoasă pentru a încheia un tratat nou, care să fie mult mai bun decât cel actual. Firește că mi-aș dori asta”, a spus Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114