Hot News
Dmitri Peskov: ”Putin este un președinte care a intrat deja în istorie”
06/02
Rusia nu va amplasa rachete în Belarus
07/02

De ce Putin acordă rar interviuri presei ruse

Foto: RIA Novosti

Din cauza programului foarte încărcat, a explicat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, încercând să explice de ce comentariile liderului de la Kremlin apar mai des în mass-media străine.

”De ce Putin acordă rar interviuri? În primul rând, pentru că nu prea are timp. În al doilea rând, el apare foarte des în public și poate fi abordat de presă zilnic, practic. Într-un fel sau altul, el în fiecare zi vorbește în fața unui auditoriu unde se află și jurnaliști, participă la dezbateri, are întâlniri și negocieri, iar toate astea sunt văzute și pot fi citite în mass-media”, a detaliat Peskov la forumul ”MediaDen” (Ziua Mediei – n.r.), organizat de cotidianul Kommersant.

Purtătorul de cuvânt a precizat că, de altfel, chiar și cu jurnaliștii Putin vorbește, în ultimul timp, tot mai rar, între patru ochi. ”Pentru noi este foarte clar că până și străinilor, iar aici mă refer la presa anglosaxonă, este inutil să le acorzi interviuri este inutil să le explici ceva. Oricum ei nu pricep”, a explicat Peskov.

Întrebat de unul dintre participanții la forum ce părere are despre ideea politizării emisiunilor de televiziune, Peskov a declarant: ”nu cred că este posibil”. ”Posturile de televiziune trebuie să câștige bani, iar difuzarea costă foarte mult”, a spus el. ”Pentru a câștiga bani, trebuie să vinzi reclamă, pentru a vinde reclamă trebuie să fii privit, trebuie să ai rating. Practic, televiziunile încearcă să se adapteze cererii oamenilor”, a explicat Peskov.

”Și cum poți reglementa cererea impunând ceva?”, a întrebat retoric oficialul rus. ”Desigur, poți transmite ”la perete”, dar nu o să te urmărească nimeni”, a apreciat el, constatând, printre altele, că tinerii din ziua de astăzi nici nu se mai uită la televizor.

În altă ordine de idei, Peskov a declarat că interesele securității naționale ale Rusiei și libertatea de exprimare nu trebuie puse în talere diferite. Întrebat ce ar face dacă ar trebui să aleagă între securitatea și interesele țării, pe de o parte, și libertatea cuvântului, pe de alta, purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin a spus: ”Interesele și securitatea națională ale Rusiei sunt mai presus, deși mi-e greu să-mi imaginez asemenea foarfeci. Securitatea și libertatea cuvântului nu sunt noțiuni separate”, a subliniat Peskov. ”Mai degrabă ele sunt pe un singur taler, iar pe celălalt, altceva”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048