Hot News
Cosmonauții ruși vor ajunge pe Lună în 2031
09/02
Putin acceptă o întrevedere cu oameni de afaceri britanici
10/02

Agenția Moody’s a ridicat ratingul Rusiei. Reacția lui Siluanov

Ministrul de finanțe, Anton Siluanov/ Foto: TASS

Prin decizie de îmbunătățire a ratingului de țară al Rusiei, agenția Moody’s a evaluat succesul evident al politicii economice a Moscovei. Atribuirea de către toate trei agențiile a ratingului de investiții va reprezenta un argument solid pentru investitorii care vor să facă afaceri în Rusia, a declarat, sâmbătă, prim vice-premierul și ministrul de finanțe, Anton Siluanov.

Comentariul vine după ce, în ajun, agenția internațională de evaluare Moody’s a anunțat creșterea ratingului Rusiei la ”Baa3”, cu perspectivă stabilă.

”Mă bucur că succesul evident al politicii economice a Rusiei a fost evaluat pe merit de Moody’s, iar acum toate cele trei agenții mondiale de rating recomandă clienților lor să investească în țara noastră. Este o decizie corectă, deși oarecum târzie, determinată de calitatea ridicată a politicii macroeconomice, bugetare, fiscale și financiare promovate de autoritățile ruse”, a spus Siluanov.

În opinia lui, faptul că toate cele trei agenții au acordat Rusiei ratingul de investiții va deveni un argument pozitiv suplimentar pentru investitorii care analizează posibilitatea de a investi capital în țara noastră. ”La rândul său, Guvernul Rusiei va crea noi premise pentru îmbunătățirea ratingului”, a adăugat vice-premierul.

Siluanov a subliniat că stabilitatea economiei ruse la șocuri externe a fost demonstrată pe perioada de volatilitate de pe piețele în curs de dezvoltare din toamna anului trecut: pentru Rusia, ea a trecut fără pierderi considerabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875004