Hot News
Kosaciov despre conferința de la München
16/02
Prințul Lobanov-Rostovski: Nu vreau să rămână un război uitat
16/02

Lavrov s-a întâlnit cu șeful NATO

Foto: TASS

Ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, s-a întâlnit vineri, cu prilejul celei de-a 55-a conferințe de securitate de la München, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Părțile au analizat starea de securitate din Europa și relațiile dintre Rusia și Alianța Nord-Atlantică.

De asemenea, Lavrov și Stoltenberg au făcut un schimb de păreri privind situația din Afganistan, scrie Rossiskaia Gazeta, citând un comunicat oficial al MAE rus.

Înaintea întâlnirii cu interlocutorul său, Lavrov i-a rugat pe jurnaliști, după tradiționala fotografie de protocol, să părăsească încăperea. ”Nu ne-am propus să dansăm, așa că, vă rog, să ne lăsați”, a spus Lavrov adresându-se ziariștilor. La discuții, șeful diplomației de la Moscova a fost însoțit de adjuncții săi, Serghei Riabkov și Aleksandr Grușko.

În ajunul întrevederii cu Lavrov, secretarul general al Alianței a subliniat importanța dialogului cu Rusia. ”Este important să ne întâlnim și să dezbatem teme complexe, precum încălcarea tratatului privind rachetele cu rază medie și mai scurtă de acțiune”, a spus Stoltenberg vineri, apreciind că încă mai sunt șanse pentru salvarea și păstrarea acestui document.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100