Hot News
Conferința de securitate de la München. Declarațiile ministrului Lavrov
17/02
Sisteme de recunoaștere facială în orașele din Rusia
17/02

Echipajul rus de pe ISS rămâne neschimbat

Foto: Roskosmos

Planificată pentru septembrie 2019, creșterea echipajului rus al Stației Spațiale Internaționale (ISS) de la doi la trei cosmonauți a fost amânată până cel puțin în aprilie 2020 din cauza decalării datei de lansare a modului-laborator multi-rol ”Nauka”, au declarat pentru RIA Novosti surse din domeniul spațial.

Începând din 2017, echipajul rus al ISS a fost redus de la trei la doi cosmonauți. În ianuarie 2019, constructorul principal al sistemelor cosmice pilotate, Evgheni Mirkin, a anunțat că echipajul rus va fi mărit până la trei oameni în luna septembrie.

”Având în vedere că lansarea laboratorului ”Nauka” a fost amânată până la mijlocul anului 2020, cel puțin până în aprilie anul viitor nu are rost să creștem efectivul echipajului de pe ISS”, au afirmat interlocutorii agenției.

Anterior, altă sursă a declarat tot pentru RIA Novosti că transportul modulului ”Nauka” spre cosmodromul Baikonur a fost reprogramată pentru sfârșitul anului 2019, iar lansarea lui, până la jumătatea anului următor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875102