Hot News
Scopul discursului prezidențial
19/02
SUA au ajutat Rusia să strângă 450 miliarde dolari
20/02

Cine va avea de suferit din cauza noilor sancțiuni ale SUA

Eventualele noi sancțiuni impuse de americani Rusiei ar putea viza băncile care finanțează industria de apărare a țării, se arată într-un raport elaborat de firma de investiții ”Renessans Kapital”, scrie agenția TASS.

”În opinia noastră, potențialele sancțiuni vor afecta, după toate probabilitățile, instituțiile bancare care asigură finanțarea complexului industrial militar”, au apreciat analiștii companiei de investiții.

otrivit documentului, șansele unei lovituri directe asupra ”Sberbank”-ului (cea mai mare bancă din Rusia) s-au redus, deși ”încă este neclar sub ce formă vor fi realizate noile măsuri restrictive”. ”La fel ca și economistul nostru pentru Rusia și CSI, Oleg Kuzmin, noi nu încercăm să ghicim, ci apreciem că, după toate probabilitățile, influența sancțiunilor se va reflecta în retragerile de capital și slăbirea cursului rublei”, se spune în raport.

Analiștii arată, de asemenea, că, atât în cazul ”Sberbank”, cât și a VTB, coeficienții ratei de adecvare a capitalului sunt destul de sensibili la cursul valutar. În acest sens, ”cu cât eventualitatea unor noi sancțiuni crește, cu atât apare necesitatea, în cazul celor două bănci, de a pune de o parte sume tot mai importante de capital, pentru a îndeplini normele minime ale Băncii Centrale”, cred autorii raportului.

În același timp, experții ”Renessans Kapital” consideră că dividendele ”Sberbank”-ului se vor situa undeva la nivelul a 40%, conform prognozelor anterioare ale analișilor, în timp ce dividendele VTB vor fi de 15%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875047