Hot News
Putin a recunoscut că tratatul INF este depășit
20/02
Timp, înapoi! Vyacheslav Samoshkin (XXXI): Departe de București
21/02

Putin despre inovațiile în domeniul militar

Sistemul nuclear fără pilot, ”Poseidon” /Foto.: Ministerul Apărării al Rusiei

Adresându-se Adunării Federale cu mesajul său anual, Vladimir Putin a vorbit și despre reușitele lucrărilor asupra noii rachete hipersonice ”Țirkon”. „Adică, vreau să vă spun despre racheta hipersonică ”Țircon” cu o viteză de zbor de până la 9 numere Mach (un Mach este egal cu viteza sunetului – n.r.), la o distanță de peste 1000 de kilometri, capabilă să lovească atât țintele maritime, cât și cele terestre”, a spus președintele.

Potrivit lui, racheta este concepută pentru a fi lansată de pe navele de suprafață și de pe submarine, inclusiv cele fabricate și în curs de construcție pentru rachetele de mare precizie, ”Kalibr”. Tocmai din acest motiv, „toate acestea nu vor fi costisitoare pentru noi”, a promis președintele.

După cum scrie Gazeta.ru, mass-media străină consideră că țările NATO nu au astăzi mijloace eficiente împotriva acestei rachete. Se așteaptă ca producția sa în serie să înceapă în 2021.

În plus, președintele a promis să răspundă Statelor Unite pe măsură în cazul în care americanii vor instala rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune în Europa.

Putin a ținut să menționeze, de asemenea, inovațiile complexului rus de apărare, anunțate acum un an. În acest context, președintele a relatat despre programul de testare a rachetei balistice intercontinentale cu o putere fără precedent, ”Sarmat”, despre începerea producției în serie a unității hipersonice ”Avangard”, despre intrarea în dotarea armatei a sistemelor laser de luptă ”Peresvet”, preconizată pentru luna decembrie și despre lansarea primului submarin nuclear, purtătorul sistemului fără pilot, „Poseidon”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076