Hot News
Putin a comparat crearea rachetei „Avangard” cu lansarea primului satelit
20/02
Putin despre inovațiile în domeniul militar
20/02

Putin a recunoscut că tratatul INF este depășit

Tratatul ruso-american privind eliminarea rachetelor cu rază medie și mai scurtă de acțiune (INF) este depășit, însă Statele Unite au folosit acuzații false pentru a ieși din acord, a declarat președintele rus Vladimir Putin în cadrul mesajului anual adresat Adunării Federale la 20 februarie în Moscova.

Șeful statului a menționat faptul că în lume s-au produs schimbări majore începând cu 1987, când tratatul a fost încheiat. Multe țări au dezvoltat și continuă să dezvolte arme de acest tip, spre deosebire de Statele Unite și Rusia, care s-au limitat în mod voluntar. O asemenea situație ridică, într-adevăr, întrebări.

Cu toate acestea, Statele Unite nu ar fi trebuit să folosească acuzații inventate împotriva Rusiei pentru a-și justifica retragerea din tratat, ci ar fi trebuit s-o „spună cinstit”. În loc de aceasta, americanii au început să dezvolte rachete, sub masca unui alt tip de armă, care depășesc limitele tratatului și au ignorat în mod fățiș o serie de dispoziții stipulate de un număr de articole din Tratatul INF, a adăugat Putin.

Anterior, Putin a calificat retragerea SUA din Tratatul INF drept o provocare pentru regimul de control al armamentelor și neproliferarea armelor nucleare, scrie portalul REGNUM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875018