Hot News
A murit un laureat al premiului Nobel, Jores Alfiorov
03/03
Rușii nu vor să știe ce se întâmplă cu impozitele lor
03/03

Experții occidentali au subestimat racheta ”Țirkon”

Foto: RIA Novosti

Racheta hipersonică ”Țirkon” s-a dovedit mult mai rapidă decât au estimat experții occidentali, scrie jurnalistul Gernot Kremper pentru publicația germană ”Stern”.

”Având în vedere că viteza rachetei este de 11.000 de kilometri pe oră, cinci minute vor fi suficiente pentru a ajunge în America, la Pentagon, distrugându-l”, afirmă autorul articolului.

Potrivit acestuia, experții occidentali au estimat că viteza de deplasare a rachetei nu va depăși 6.000 de kilometri pe oră. Dar racheta a depășit toate așteptările: viteza ei, dar și raza de acțiune de 1000 de kilometri fac interceptarea ei imposibilă. ”Numai sistemele electronice de apărare aeriană și armele cu laser ar putea face față în mod eficient acestor rachete”, subliniază jurnalistul german.

În mesajul său adresat Parlamentului, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, la 20 februarie, că noua rachetă hipersonică ”Țirkon” va dezvolta o viteză de 9 numere Mach.

Potrivit contra-amiralului în rezervă, Vsevolod Hmârov, doctor în științe tehnice, rachetele vor doborî garantat țintele terestre aflate la o distanță de 500 de kilometri de coasta americană, în înteriorul continentului, scrie RIA Novosti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114