Hot News
Experții occidentali au subestimat racheta ”Țirkon”
03/03
Moscova vrea prelungirea tratatului START-3
03/03

Rușii nu vor să știe ce se întâmplă cu impozitele lor

Foto: TASS

În Rusia, simțul contribuabilului este prea puțin dezvoltat, oamenii nu sunt interesați să afle unde se duc impozitele lor. Iar 50% dintre persoanele intervievate de instituție consideră Curtea de Conturi o structură care se ocupă de numărarea voturilor, spune șeful Curții de Conturi, Aleksei Kudrin.

”La noi în Rusia nu există simțul contribuabilului, adică pe noi nu ne prea interesează unde se duc banii. Pentru a întreba în cartierul tău, în regiunea ta de ce nu se repară drumurilor, trebuie să înțelegi cum sunt distribuiți banii”, a spus oficialul rus.

În opinia lui, fără susținerea societății civile, care este interesată de modul în care sunt realizate obiectivele naționale, va fi greu de atins rezultate notabile. Kudrin a amintit că unul dintre principalele proiecte ale Curții de Conturi care este în curs de realizare o constituie monitorizarea modului de execuție a obiectelor și proiectelor naționale.

Pe de altă parte, el a arătat că eficiența digitalizării instituțiilor este scăzută în Rusia. ”Sunt câteva ministere avansate, unde datele sunt, cât de cât reprezentative, dar în majoritatea cazurilor sunt baze de date foarte slabe, incorecte, neactualizate, este extrem de dificil să le folosești. Pe an, la noi se cheltuie acum cam 100 de miliarde de ruble pentru informatizarea tuturor ministerelor și departamentelor”, a spus Kudrin.

Potrivit spuselor sale, Curtea de Conturi lucrează la măsuri care pot ridica nivelul de informatizare a instituțiilor astfel, încât să fie o platforma oferind calitate egală tuturor resurselor informaționale pentru conlucrarea lor și schimb de date, relatează TASS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875182