Hot News
Rusia este printre principalii exportatori de arme din lume
11/03
Șoigu: Rusia are capacitatea de a se apăra
12/03

Iubitorii fotbalului au revenit în Rusia ca turiști

Foto: mos.ru

Fiecare al zecelea microbist străin a revenit în Rusia, după Campionatul mondial de fotbal – 2018, în calitate de turist. Un fenomen care, potrivit ”Vedomosti”, își găsește explicația în decizia autorităților de a permite cetățenilor din alte țări să intre în Rusia fără vize, pe baza pașaportului de fan al CM (Fan ID).

Potrivit datelor ”Sberbank”, revenirea microbiștilor a asigurat 5,4% din fluxul de intrare a turiștilor străini în țară. Iar cheltuielile efectuate de acești turiști cu cardurile bancare au depășit, în perioada august – septembrie a anului trecut, 9,9 miliarde de ruble (133,6 milioane de euro).

Ministerul comunicațiilor a precizat, la rândul său, că, pe durata competiției cu balonul rotund, au fost comandate 1,83 milioane de pașapoarte de microbist, din care 843.000, pentru cetățenii străini. Potrivit datelor Serviciului federal de securitate, în intervalul de desfășurare a campionatului din Rusia, pe baza Fan ID au intrat peste 633.000 de persoane.

Tot din datele ”Sberbank” reiese că de posibilitatea de a reveni în Rusia fără vize s-au folosit, practic, cetățenii tuturor statelor lumii, dar cei mai mulți dintre iubitorii sportului cu balonul rotund care s-au întors în Rusia au fost din Statele Unite, Germania și Kazahstan.
10% este un procent foarte bun, ceea ce înseamnă că povestea cu Fan ID a funcționat, a apreciat purtătorul de cuvânt al Uniunii Industriei de Turism a Rusiei (RST), Irina Tiurina. Potrivit spuselor sale, zilele trecute, instituția pe care o reprezintă a trimis la Rosturism și la Ministerul Dezvoltării Economice o scrisoare cu propunerea de a simplifica procedura de eliberare a vizelor rusești pentru străini și de a introduce, pentru aceștia, sistemului vizelor electronice.

În calitate de algoritm pentru funcționarea unui asemenea sistem poate fi folosit mecanismul Fan ID, spune Tiurina, iar pe viitor ar putea fi utilizată platforma electronică de călătorii, în curs de realizare. Anterior, președintele Vladimir Putin a declarat că experiența eliberării de vize electronice trebuie extinsă. Acum, de acest sistem pot beneficia cetățeni din 18 state, dar numai pentru călătorii în Orientul Îndepărtat, regiune pe care nu o pot părăsi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875126