Hot News
MAE rus a promis răspuns la noi sancțiuni
16/03
Profesorul Judy Twigg: Rusia a învins în războiul sancțiunilor
17/03

Cât câștigă patinatorii

Patinatoarea Betina Popova/ Foto: sibnet.ru

Patinatoarea Betina Popova, care concurează, alături de partenerul ei Serghei Mozgovoi, la proba de dans pe gheață, pereche care a căștigat, în 2019, medalia de bronz în Finala Cupei Rusiei, a vorbit despre salariile patinatorilor.

”Cu salariile noastre nu se poate trăi. Dacă încasezi 30.000 de ruble (405 de euro) înseamnă că ai avut o lună bună. Pentru a-și câștiga existența fără contracte de reclamă, un sportiv trebuie să antreneze amatori. Există cerere, a spus Popova, citată de Sport24. În sport, mamele vor să scoată dintr-un copil de cinci ani tot ce se poate, până când își dă duhul. Nu mi-aș da copilul la patinaj artistic niciodată. Nu știi niciodată ce e mai bine. Sunt doar presupuneri. Nu-mi doresc pentru copilul meu o astfel de copilărie. Poate că l-aș da la sport, dar nu l-aș chinui cu atâtea presupuneri”, a spus Popova.

În altă ordine de idei, sportiva crede că echipa de antrenori ai Federației Ruse de Patinaj Artistic a greșit prin neincluderea patinatoarei Elizaveta Tuktamîșeva, campioana mondială în 2015 și locul doi la Cupa Rusiei, ediția 2019, în componența pentru mondialele din Japonia.
Pe lista pentru proba de femei au intrat campioana Europei din 2019, Sofia Samodurova, campioana olimpică din 2018, Alina Zaghitova și medaliata cu argint a Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang, Eveghenia Medvedeva. Campioana lumii din 2015, Tuktamîșeva, a rămas în rezervă. În Finala Cupei Rusiei, Medvedeva a ocupat primul loc, la o diferența de 1,71 de puncte de Tuktamîșeva.

”Să nu o trimiți la campionatul mondial înseamnă să o superi. Și nu e frumos. Liza trebuia trimisă. Dar eu nu fac parte din consiliul de antrenori. Eu sunt Betina și nu pot influența lucrurile”, a spus Popova. A fost a treia în finala de Grad Prix. Și este un rezultat destul de serios. În Rusia nu sunt chiar atât de mulți patinatori care să se laude cu astfel de rezultate în acest sezon și cu un patinaj așa de constant ca la Elizaveta Tuktamîșeva. În general, toate fetele noastre sunt de bravo. Avem o armată nebună de patinatori în proba de simplu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875036