Hot News
Abramovici investește în cinema
18/03
Ziarista de la Kiev: În Crimeea nimeni nu plânge după Ucraina
18/03

Fregate speciale pentru rachetele ”Kalibr” și ”Țirkon”

Fregata ”Amiral Gorșkov”/ Foto RIA Novosti

Specialiștii Biroului de Proiectare și Construcție de Nord (PKB) lucrează la modernizarea fregatelor din proiectul 22350M, au anunțat surse ale industriei militare a Rusiei, preluate de presa de la Moscova.

Potrivit surselor, noile nave vor fi echipate cu 48 de rachete de croazieră ”Kalibr”, dar și cu rachete hipersonice ”Țirkon”. În plus, fregatele vor primi un sistem automatizat universal de control al tuturor tipurilor de mijloace de luptă care intră în dotarea navelor de luptă: artilerie, rachete de croazieră, rachete anti-navă, anti-submarin, dispozitive de atac a instalațiilor de coastă și radio-electronice. De asemenea, variantele modernizate vor dispune de un deplasament sporit – până la 7.000 de tone.

În prezent, marina militară a Rusiei este dotată cu o fregată-amiral din proiectul de bază 11350M, ”Amiral Gorșkov”. Construcția navei a început în 2006, ea fiind lansată la apă în 2010, pentru a intra în componența flotei în 2018. A doua fregată din aceeași categorie, ”Amiral Kasatonov”, este în faza testelor pe mare. Alte două nave, ”Amiral Golovko” și ”Amiral Isakov” se află încă în construcție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875030